Телебачення втрачає свої позиції - українці шукають інформацію в соцмережах

Основним джерелом отримання суспільно-політичної інформації для українців є соціальні мережі та месенджери, а телебачення поступово втрачає свої позиції.

Про це під час презентації в Укрінформі щорічного дослідження «Індекс медіаграмотності української аудиторії» розповіла старша наукова співробітниця Інституту соціології НАН Марта Наумов, інформує видання.

«Основним джерелом отримання суспільно-політичної інформації є соціальні мережі і різні месенджери - Телеграм, Вотсап, Вайбер, а телебачення поступово втрачає свої позиції. Якщо говорити про «Єдиний телемарафон», то у 2022 році його дивилися 41% респондентів, то у 2023 році - тільки 31% опитаних», - розповіла Наумова.

За її словами, у віковій групі 18-65 років лише 32% опитаних відповіли, що дивилися телебачення останнього тижня, а головними джерелами інформації вказали соцмережі і месенджери.

«Ми досліджували і групу пенсіонерів. З’ясувалося, що у ній телебачення залишається ключовим джерелом інформації», - додала соціолог.

За її словами, згідно з отриманими результатами, медіаграмотність 3% українців є низькою, у 21 відсотка - нижча за середню, 62% респондентів мають вищий за середні рівень медіаграмотності і 14% - високий.

Кількісне дослідження «Індекс медіаграмотності української аудиторії» відбулось методом інтерв’ю «обличчя до обличчя» за допомогою планшета за стандартизованим опитувальником (CAPI). Обсяг вибірки склав 1200 респондентів - доросле населення України (18+). Польовий етап здійснено компанією New Image Marketing Group з 15 по 29 січня 2024 року.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Телемарафон "Єдині новини" може припинити трансляцію
02.04.2024 13:52

Телемарафон "Єдині новини" може припинити трансляцію

Для телемарафону "Єдині новини" 2024 рік може стати вирішальним. Такий формат втрачає довіру людей за відсутності коштів на його фінансування....

В Луїзіані хочуть заборонити дітям користуватися інтернетом без згоди батьків
10.06.2023 09:18

В Луїзіані хочуть заборонити дітям користуватися інтернетом без згоди батьків

Як повідомляє The Verge, законодавці штату Луїзіана прийняли законопроект, який забороняє неповнолітнім створювати власні облікові записи в соціальних мережах без...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.