Телемарафон "Єдині новини" може припинити трансляцію

Для телемарафону "Єдині новини" 2024 рік може стати вирішальним. Такий формат втрачає довіру людей за відсутності коштів на його фінансування.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна сказав голова Комітету зі свободи слова Верховної ради Ярослав Юрчишин.

"Якщо до кінця 2024 року не буде продемонстровано, що єдиний марафон змінив формат, що є баланс, є не бровадні новини з фронту, що у людей знову відновлюється довіра, тоді треба буде думати над завершенням", - сказав він.

Юрчишин визнав, що поки що незрозуміло, що робити з марафоном. "Можна, звичайно, як влада на початку казала, вирішити - хай телемарафон буде працювати до кінця війни. Але чому 2024 рік стане вирішальним? Бо у нас скорочується міжнародна фінансова допомога, як наслідок, суттєво скорочується наша економіка. Це брак коштів по всіх напрямках. А у нас в першу чергу забезпечення Збройних сил. І у нас мають бути гроші на снаряди для ЗСУ і на перезарядку Patriot", - зазначив депутат.

За його словами, якщо не буде механізму повернення хоча б часткової довіри до єдиного марафону, можуть початися проблеми. "З єдиним марафоном так само починає падати довіра до влади, і це цілком резонно, тому що ми оголосили, що єдиний марафон - це офіційне джерело. Це рупор влади. Якщо падає довіра до рупора, падає довіра до того, хто цей рупор тримає", - додав він.

Юрчишин нагадав, що кошти з держбюджету на марафон та шість телеканалів, які його створюють, вже виділені на цей рік. "Думаю, до кінця 24-го ні, тому що вони вже зафінансовані. - сказав він у відповідь на питання, коли закриють марафон. - Хіба самі канали вирішать, що досить. Але в кінці 2024 року будемо дивитись, чи буде він далі працювати"

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Телебачення втрачає свої позиції - українці шукають інформацію в соцмережах
23.04.2024 15:51

Телебачення втрачає свої позиції - українці шукають інформацію в соцмережах

Основним джерелом отримання суспільно-політичної інформації для українців є соціальні мережі та месенджери, а телебачення поступово втрачає свої позиції....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.