В Луїзіані хочуть заборонити дітям користуватися інтернетом без згоди батьків

Як повідомляє The Verge, законодавці штату Луїзіана прийняли законопроект, який забороняє неповнолітнім створювати власні облікові записи в соціальних мережах без згоди батьків.

Законопроект має широке визначення «інтерактивних комп'ютерних сервісів» і включає в себе заборону створювати облікові записи на популярних сайтах, таких як Instagram, отримувати доступ до популярних онлайн-ігор, наприклад, Roblox та Fortnite, або навіть реєструвати для себе електронну пошту, пише speka.media.

Наразі невідомо, як держава планує забезпечувати дотримання цих нових правил, проте закон вимагає, щоб державні органи переглянули законопроект і надали відгук перед його набуттям чинності.

Якщо губернатор штату Джон Едвардс підпише цей законопроект, заборона набуде чинності з 1 серпня 2024 року.

Місцеві громадські організації та юридичні компанії виступають проти цього законопроекту та сподіваються, що цей закон буде ветовано губернатором. Вони стверджують, що цей закон вимагає масового збору даних про всіх громадян Луїзіани, що є порушенням Першої поправки до Конституції США.

Луїзіана — лише один із кількох штатів, які в останній рік ухвалили жорсткі правила для дітей в інтернеті. У березні Утаг прийняв закон, що вимагає від неповнолітніх отримання згоди опікуна перед використанням соціальних мереж. Також подібні законопроекти розглядалися в Коннектикуті, Меріленді, Міннесоті, Нью-Джерсі, Огайо та Техасі.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Телебачення втрачає свої позиції - українці шукають інформацію в соцмережах
23.04.2024 15:51

Телебачення втрачає свої позиції - українці шукають інформацію в соцмережах

Основним джерелом отримання суспільно-політичної інформації для українців є соціальні мережі та месенджери, а телебачення поступово втрачає свої позиції....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.