Розкрито ще одну з таємниць картини "Мона Ліза"

Учена Енн Піццоруссо заявила, що розгадала таємницю однієї з найвідоміших картин у світі — "Мона Лізи". Зокрема, жінка запевняє, що їй вдалося встановити місце створення картини, яке раніше вважалося частково уявним.

Про це повідомляє The Guardian, пише trueua.info.

Так, Піццоруссо визначила, що Леонардо да Вінчі створив картину на березі озера Комо, що в регіоні Ломбардія на півночі Італії.

Зазначається, що у ході дослідження учена зіставила міст Леонардо, гірський хребет та озеро на картині "Мона Ліза" з мостом Аццоне Вісконті 14 століття, південно-західними Альпами й озером Гарлате, яке Леонардо да Вінчі відвідав 500 років тому.

"Я дуже схвильована цим. Я справді відчуваю, що це справжній прорив", — наголосила жінка.

Варто зауважити, що раніше вчені припускали, що міст і дорога, зображені на картині, були у містечку Боббіо або провінції Ареццо, що в Італії. Водночас Піццоруссо вважає, що зосереджуватися на одному лише мосту не варто, оскільки багато з них схожі між собою.

"Арковий міст був всюдисущим по всій Італії та Європі, і багато з них виглядали дуже схожими. За мостом неможливо визначити точне місце розташування. Всі говорять про міст і ніхто не говорить про геологію. Геологи не дивляться на картини, а історики мистецтва не дивляться на геологію", — пояснює науковиця.

До того ж колишній консультант Лувру, де зараз зберігають картину "Мона Ліза", переконаний у тому, що припущення Енн щодо місця створення полотна відповідають дійсності.

"Я ні на секунду не сумніваюся, що Піццоруссо має рацію у своїй теорії, враховуючи її досконале знання геології Італії, зокрема місць, де Леонардо подорожував протягом свого життя", — каже фахівець.

Нагадаємо, раніше вчені дослідили хімічну структуру картини "Мона Лізи". Вони використали рентгенівські промені та дізналися таємницю створення легендарного полотна.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter
view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.