Країни Балтії заборонили в’їзд російських авто на свої території

З 10-ї години ранку 13 вересня Естонія заборонила в'їзд до країни автотранспорту з номерами РФ, оскільки він підпадає під дію європейських санкцій.

Естонія слідом за Латвією і Литвою також запровадила заборону на в'їзд на свою територію автомобілів із російською реєстрацією, повідомляє Соцпортал.

Про це повідомив міністр закордонних справ Маргус Тсахкна.

Відсьогодні Естонія забороняє в'їзд усім транспортним засобам, зареєстрованим у росії. Їм не дозволено користуватися привілеями, які може запропонувати свобода, поки Україна не досягне перемоги, - наголосив він.

Таким чином, Естонія виконує опубліковані Європейською комісією 8 вересня нові рекомендації щодо застосування санкцій, згідно з якими країнам Євросоюзу забороняється впускати на територію ЄС приватні автомобілі з російськими номерами.

Як пояснив міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс, мета санкцій проти росії одна - змусити країну-агресорку відступити до своїх кордонів.

Оскільки Єврокомісія щойно дала роз'яснення щодо чинних санкцій, а Естонія вважає за необхідне використати всі можливості для підвищення ціни російської агресії, ми дійшли висновку, проконсультувавшись із владою Латвії та Литви, що обмеження є ефективними за умови спільного запровадження санкцій, - сказав Ляєнеметс.

Зазначається, що в разі прибуття в прикордонний пункт транспортного засобу з російськими номерами Податково-митний департамент проведе відповідні процедури. Користувач або власник автотранспорту повинен буде повернутися в росію разом з автомобілем або перетнути кордон без нього.

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна назвав рішення, оперативно ухвалене естонськими МВС і Мінфіном, єдино правильним і 14 вересня він планує порушити в уряді питання, що робити з машинами з російськими номерами, які вже перебувають на території країни.

12 вересня міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте заявила, що відповідно до останньої інтерпретації Європейської комісії щодо санкцій литовська митниця займатиметься конфіскацією автомобілів із російською реєстрацією, які в'їжджають до Литви.

Після цього Служба державних доходів Латвії повідомила, що в країну не пропускатимуть транспортні засоби на російській реєстрації. У певних випадках правоохоронці можуть також конфісковувати автомобілі.

Латвія також заявила, що після роз'яснення Єврокомісії не пускатиме автомобілі з російськими номерами.

8 вересня Єврокомісія опублікувала роз'яснення щодо ввезення та ввезення товарів з росії. Пізніше Єврокомісія заявила, що список, до якого входять автомобілі, одяг, смартфони та інші товари особистого користування, має рекомендаційний характер, і країни ЄС мають індивідуально вирішувати, чи вводити заборони, чи ні, - йдеться в повідомленні.

Польща і Фінляндія, які теж мають спільні кордони з рфРФ, поки що не робили жодних заяв.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Швейцарія ввела нові санкції проти рф
10.07.2024 18:23

Швейцарія ввела нові санкції проти рф

Швейцарія приєдналася до 14-го пакета санкцій проти Росії, які ввів Європейський Союз через повномасштабну агресію проти України....

До нового пакету санкцій ЄС увішли 116 фізичних та юридичних осіб
25.06.2024 12:16

До нового пакету санкцій ЄС увішли 116 фізичних та юридичних осіб

Рада ЄС затвердила 14-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів у відповідь на агресію Росії проти України, йдеться в повідомленні...

Канада розширює санкції проти росії
14.06.2024 15:35

Канада розширює санкції проти росії

Канада запроваджує додаткові санкції через російську повномасштабну агресію в Україні – про це повідомила міністерка закордонних справ країни Мелані Жолі...

Євросоюз запровадив санкції проти Медведчука за фінансування рупорів кремля в ЄС
28.05.2024 10:48

Євросоюз запровадив санкції проти Медведчука за фінансування рупорів кремля в ЄС

За матеріалами Служби безпеки України і Офісу Генерального прокурора, у співпраці з Офісом Президента України та контррозвідкою Республіки Чехія, Євросоюз...

18.05.2024 18:14

У ЄС затвердили заборону ще чотирьох пропагандистських ресурсів рф

Voice of Europe, «РИА Новости», «Известия» та «Российская газета» – мовлення усіх цих ЗМІ тепер офіційно призупинено на території Європейського...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.