Компанія Starlink отримала ліцензію оператора в Україні.

Компанія Starlink Ukraine («Старлінк Юкрейн») отримала ліцензію оператора.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. «Щойно компанію внесли до Реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж та послуг за номером 1», – написав він у Telegram. Федоров додав, що представництво компанії SpaceX вже незабаром розпочне активну роботу в Україні.

За даними Держреєстру фізичних та юридичних осіб-підприємців, ТОВ «Старлінк Юкрейн» зареєстровано 27 квітня 2022 року у Києві. Його керівником є Олена Каньдя. Засновником української компанії є «Старлінк Холдінгс Незерландс Б.В» (США), кінцевим бенефіціарним власником вказаний Ілон Маск. Статутний капітал ТОВ «Старлінк Юкрейн» складає 50 грн.

Нагадаємо, перша партія станцій супутникового інтернету Stаrlink від Ілона Маска надійшла в Україну у відповідь на прохання віце-прем’єр-міністра – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Ілон Маск уперше активував інтернет Starlink над територією нашої країни.

Система Starlink від Маска допомагає українській армії відслідковувати та знищувати окупантів. Супутниковий зв’язок активно використовується в армії для комунікації у важкодоступних місцях – Starlink значно покращив цей процес. На початок травня в Україні щоденно супутниковим інтернетом компанії Starlink користувалося близько 150 тисяч людей.

Як повідомлялося, Starlink – це проєкт компанії SpaceX, який за допомогою мережі супутників надає доступ до широкосмугового інтернету. Швидкість такого інтернету – до 1 Гбіт/с для кожного абонента, а користуватися ним можна у будь-якій точці Землі. Високошвидкісний інтернет Starlink компанії SpaceX доступний на всіх семи континентах після того, як були отримані ліцензії в Нігерії та Мозамбіку.

Джерело: broadcast.net.ua

view counter

По тематике

З Ілоном Маском провели бесіду щодо обмежень у використанні Starlink в Україні
20.02.2023 17:42

З Ілоном Маском провели бесіду щодо обмежень у використанні Starlink в Україні

Уряд США провів розмову з головою корпорації SpaceX Ілоном Маском щодо стабільної роботи супутникового інтернету Starlink в Україні....

У світі вже більше мільйону користувачів Starlink
21.12.2022 10:55

У світі вже більше мільйону користувачів Starlink

Загальне число користувачів Starlink у світі перевищило один мільйон людей....

Відділи соцзахисту населення Сумщини отримали Starlink
12.08.2022 14:44

Відділи соцзахисту населення Сумщини отримали Starlink

Мінцифра передала 26 Старлінків для всіх управлінь та віддалених робочих місць Департаменту соціального захисту населення Сумської області....

російські окупанти замахнулися на супутники Ілона Маска
16.04.2022 12:37

російські окупанти замахнулися на супутники Ілона Маска

Президент РФ путін наказав Військово-космічним силам росії вести вогонь на ураження по супутникам Starlink компанії SpaceX....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.