ЄС запроваджує реєстрацію відбитків пальців і зображення обличчя під час перетину кордону

Євросоюз (ЄС) з осені змінить правила в'їзду-виїзду: громадяни країн, які не є членами ЄС, з осені будуть зобов'язані реєструвати свої відбитки пальців і зображення обличчя на кордоні.

Як повідомила громадська спілка "МАПА" в понеділок, відповідні зміни обговорювали на зустрічі представників Транспортного співтовариства з представниками Європейського агентства з охорони кордонів та берегової охорони (Frontex, the European Border and Coast Guard Agency) у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України, пише Інтерфакс Україна.

Зміни вплинуть на транспортні перевезення та подорожі до 30 європейських країн, ідеться в повідомленні.

"Перша зміна стосується запровадження Системи в'їзду-виїзду (EES). Відтепер усі громадяни країн, що не є членами ЄС, будуть зобов'язані реєструвати свої відбитки пальців та зображення обличчя на кордоні. Цей процес розпочнеться восени цього року", - повідомили в "МАПА".

Ще одна зміна почне діяти з середини 2025 року: мандрівники повинні будуть подавати онлайн-заявку до Європейської інформаційної системи авторизації (ETIAS) до початку подорожі та сплачувати збір у розмірі EUR7.

У "МАПА" уточнили, що у зв'язку з цими нововведеннями транспортні компанії повинні будуть внести зміни у свої системи бронювання, перевірки документів, реєстрації пасажирів і адаптувати свої операційні процедури.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter
view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.