У Києві викрито чиновницю, яка готувала Азарову промови для росТБ навіть під час війни

СБУ повідомила Азарову про нову підозру і викрила у Києві чиновницю, яка навіть під час війни готувала його виступи для росТБ

Служба безпеки задокументувала нові злочини колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова, який підозрюється у державній зраді.

Переховуючись від правосуддя за межами України, він активно співпрацює з російськими спецслужбами та виконує їхні вказівки щодо проведення підривної діяльності проти нашої держави.

Для цього поширює наративи кремля у своїх коментарях ворожим пропагандистам, у тому числі в ефірах ток-шоу Соловйова та Скабєєвої.

Там він регулярно виправдовує збройну агресію рф, тимчасову окупацію частини України і поширює фейки про військово-політичне керівництво нашої держави.

При цьому, тексти публічних виступів Азарова готувала його помічниця – діючий державний службовець однієї із районних адміністрацій Києва.

Фігурантка робила це навіть після повномасштабного вторгнення рф у нашу державу.

Також вона дистанційно домовлялася з представниками російських та білоруських інформресурсів про час і тематику його участі в прямих ефірах або записі коментарів.

Чиновниця здійснювала комунікацію з Азаровим та ворожими пропагандистами не тільки з власної домівки, але й з робочого кабінету в будівлі держустанови.

Крім того, посадовиця адмініструвала Телеграм- та Ютуб-канали колишнього прем’єра, а також його особисті сторінки у соцмережах.

Там вона також «розганяла» провокативні матеріали, в яких повторювала риторику кремля про війну в Україні і дезінформувала про суспільно-політичну обстановку в нашій державі.

Перед відправкою Азарову «тез» для його виступів та публікацією дописів у його інтернет-ресурсах фігурантка дистанційно погоджувала всі матеріали зі ще однією помічницею експрем’єра у москві. Нею виявилась колишня колега фігурантки, яка після повномасштабного вторгнення рф виїхала до країни-агресора.

Також встановлено, що викрита чиновниця з Києва є керівником одного із підрозділів «Фонду гуманітарної підтримки», створеного Азаровим для фінансування антиукраїнського «Комітету спасіння України». Через ці установи фігурантка регулярно отримувала оплату за свої «послуги».

Під час обшуків у фігурантки виявлено комп’ютерну техніку та мобільний телефон, які вона використовувала для спілкування з прем’єром-втікачем, його «московською» помічницею та російськими пропагандистами.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Азарову про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);

▪️ ч. 2 ст. 28 та ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, вчинені за попередньою змовою);

▪️ ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

▪️ ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Нагадаємо, що раніше його злочинні дії були кваліфіковані за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Двом його помічницям підозра оголошена за статтями:

▪️  ч. 2 ст. 28 та ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, вчинені за попередньою змовою);

▪️  ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

▪️  ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Щодо викритої посадовиці – вирішується питання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх фігурантів.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Київської міської прокуратури, повідомляє прес служба СБУ.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Топ-менеджерів харківської фірми підозрюють у веденні бізнесу з рф і сплаті їй сотні мільйонів податків
28.06.2024 08:40

Топ-менеджерів харківської фірми підозрюють у веденні бізнесу з рф і сплаті їй сотні мільйонів податків

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора шести особам повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 2 ст. 28 ст. 111-2...

Вирок зраднику-блогеру з Сум Юрію Подоляці набрав законної сили
20.06.2024 16:23

Вирок зраднику-блогеру з Сум Юрію Подоляці набрав законної сили

За принципової позиції прокурорів Сумської обласної прокуратури апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким Юрія Подоляку засуджено...

рашистській агентці дали 15 років за здачу позицій ЗСУ
14.06.2024 16:08

рашистській агентці дали 15 років за здачу позицій ЗСУ

До 15 років позбавлення волі засуджено агентку, яка передавала ворогу локації військових формувань та складів з озброєнням на Сумщині....

Арештовано нерухомість дружині екснардепа-зрадника на понад 250 млн грн
04.06.2024 18:30

Арештовано нерухомість дружині екснардепа-зрадника на понад 250 млн грн

Служба безпеки зібрала докази державної зради дружини екснардепа від забороненої «Партії регіонів» Ігоря Маркова Інеси. Наразі вона є співвласницею російської...

Під початку повномасштабного вторгнення ДБР розслідувало понад 2 тис проваджень щодо злочинів проти Нацбезпеки
03.05.2024 18:11

Під початку повномасштабного вторгнення ДБР розслідувало понад 2 тис проваджень щодо злочинів проти Нацбезпеки

Державне бюро розслідувань продовжує системну роботу з викриття державних зрадників та колаборантів. У межах кримінальних проваджень збираються докази та показання...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.