Шахрайство на $100 мільйонів: почався суд над Трампом

Екс-президент США може втратити значну частину своєї бізнесової імперії.

В суді Нью-Йорка почалися слухання у справі про ймовірне шахрайство Дональда Трампа. Йому закидають системні фінансові порушення в його бізнес-імперії на суму “понад 100 мільйонів доларів”, повідомляє cripo.com.ua з посиланням на Sky News.

Минулого тижня суд почав розглядати звинувачення про те, що колишній президент США роками вдавався до фінансового шахрайства, створюючи свій портфель бізнесової власності. Генеральний прокурор Летіція Джеймс, яка подала до суду на Трампа у цій справі, вимагає щонайменше 250 мільйонів доларів штрафу та постійної заборони йому та його синам Дональду-молодшому та Еріку вести бізнес у штаті Нью-Йорк.

Вона також хоче п’ятирічної заборони на операції з комерційною нерухомістю для самого Трампа та його бізнес-структур. Також він може втратити знаменитий хмарочос “Трамп-тауер” в Нью-Йорку.

Справа зосереджена на звинуваченнях Трампа в тому, що з 2011 по 2021 рік він завищив вартість своїх активів та капіталу, щоб отримати вигідні банківські кредити та нижчі страхові внески.

Перед початком суду сам Трамп відкинув звинувачення в шахрайстві, він стверджував що це “продовження найбільшого полювання на відьом усіх часів”. Він також різко відгукнувся про суддю Артура Енгорона, назвавши його партійним демократом, який використовує справу для втручання в президентські вибори 2024 року.

“Цього суддю слід позбавити права працювати. Цей суддя має бути звільнений”, – сказав Трамп журналістам.

Судовий процес, який відбувається без участі присяжних, розгляне шість додаткових претензій, включаючи фальсифікацію ділової документації, страхове шахрайство та змову, і вирішить, яку суму штрафу повинні сплатити відповідачі.

Минулого тижня суддя визнав пана Трампа, його дорослих синів і 10 його компаній відповідальними за шахрайство, описавши в різких виразах, як відповідачі складали оцінку вартості своєї власності. Наприклад, маєток Мар-а-Лаго Трамп оцінив у 739 мільйонів доларів, хоча зовнішня оцінка показала, що вартість не перевищує 28 мільйонів доларів.

Суддя скасував бізнес-сертифікати для провідних компаній Трампа, через що екс-президент США назвав суддю “божевільним”.

Очікується, що розгляд цієї справи триватиме щонайменше до 22 грудня.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Медіаімперію Трампа підозрюють у масовому шахрайстві
05.05.2024 12:21

Медіаімперію Трампа підозрюють у масовому шахрайстві

Комісія з цінних паперів і бірж звинуватила аудитора медіа-компанії колишнього президента Дональда Трампа в «масовому шахрайстві», яка звинуватила фірму в...

Кримінальний суд над Трампом призначено на 15 квітня
26.03.2024 14:24

Кримінальний суд над Трампом призначено на 15 квітня

Судовий процес у першій в історії Сполучених Штатів кримінальній справі щодо колишнього президента США, а нині кандидата у президенти від...

Суд зобов’язав Трампа виплатити The New York Times 400 тисяч доларів
14.01.2024 14:12

Суд зобов’язав Трампа виплатити The New York Times 400 тисяч доларів

Газета опублікувала розслідування про те, що колишній президент США брав участь у сумнівних податкових схемах....

Трампа визнано винним у сексуальному домаганні
10.05.2023 09:26

Трампа визнано винним у сексуальному домаганні

Експрезидент США Дональд Трамп повинен буде виплатити письменниці Джин Керолл, яка подала на нього до суду за зґвалтування, компенсацію збитків...

Популярные мировые сервисы блокируют Трампа и его сторонников
10.01.2021 17:47

Популярные мировые сервисы блокируют Трампа и его сторонников

Instagram, Facebook, Snapchat, Twitter и Twitch блокировали действующего президента США....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.