Трампа визнано винним у сексуальному домаганні

Експрезидент США Дональд Трамп повинен буде виплатити письменниці Джин Керолл, яка подала на нього до суду за зґвалтування, компенсацію збитків у розмірі п'яти мільйонів доларів за сексуальне насильство та наклеп.

Колишнього президента США Дональда Трампа суд у Нью-Йорку ввечері у вівторок, 9 травня, визнав винним у сексуальному домаганні та наклепі в рамках цивільного позову, поданого проти політика 79-річною американською письменницею Джин Керолл, повідомляє dw.com.

Керолл стверджувала, що у 1996 році Трамп домагався її у відділі спідньої білизни одного з торгових центрів класу "люкс" на Мангеттені. За її словами, Трамп спочатку попросив її допомогти вибрати подарунок для іншої жінки, а після того, як вона відмовилася приміряти комплект білизни, повів її в примірювальну кабіну та зґвалтував її. Експрезидент США відкинув усі звинувачення, назвавши жінку брехункою.

Журі присяжних не встановило, що Трамп зґвалтував Керолл, але підтвердило вчинення ним сексуального насильства. Це дозволило письменниці отримати два мільйони доларів компенсації за позовом щодо побиття та майже три мільйони доларів за наклеп, повідомляє американський телеканал CNN.

Керолл не пропустила жодного засідання у  справі, тоді як Трамп не скористався нагодою виступити під час процесу.

"Я зовсім не в курсі, хто ця жінка. Це рішення суду - ганьба. Продовження наймасштабнішого полювання на відьом усіх часів", - так він прокоментував рішення суду у власній соціальній мережі Truth Social.

Експрезидент США, який має намір знову поборотися за посаду глави держави на виборах 2024 року, також повідомив, що оскаржуватиме рішення суду. Його адвокат Джо Такопіна заявив на процесі, що Керолл висунула звинувачення у зґвалтуванні лише заради того, щоб успішно продати свою нову книгу.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Медіаімперію Трампа підозрюють у масовому шахрайстві
05.05.2024 12:21

Медіаімперію Трампа підозрюють у масовому шахрайстві

Комісія з цінних паперів і бірж звинуватила аудитора медіа-компанії колишнього президента Дональда Трампа в «масовому шахрайстві», яка звинуватила фірму в...

Кримінальний суд над Трампом призначено на 15 квітня
26.03.2024 14:24

Кримінальний суд над Трампом призначено на 15 квітня

Судовий процес у першій в історії Сполучених Штатів кримінальній справі щодо колишнього президента США, а нині кандидата у президенти від...

Суд зобов’язав Трампа виплатити The New York Times 400 тисяч доларів
14.01.2024 14:12

Суд зобов’язав Трампа виплатити The New York Times 400 тисяч доларів

Газета опублікувала розслідування про те, що колишній президент США брав участь у сумнівних податкових схемах....

Шахрайство на $100 мільйонів: почався суд над Трампом
03.10.2023 18:31

Шахрайство на $100 мільйонів: почався суд над Трампом

Екс-президент США може втратити значну частину своєї бізнесової імперії....

Популярные мировые сервисы блокируют Трампа и его сторонников
10.01.2021 17:47

Популярные мировые сервисы блокируют Трампа и его сторонников

Instagram, Facebook, Snapchat, Twitter и Twitch блокировали действующего президента США....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.