У Польщі офіційно змінили назву Калінінграда та області

Комісія зі стандартизації географічних назв за межами Польщі, що діє при Головній геодезичній службі країни, ухвалила рішення більше не називати російський Калінінград – Калінінградом, а область – Калінінградською.

Про це повідомиляє видання "Європейська правда" з посиланням на Rzeczpospolita.

Як йдеться у комюніке, яке було опубліковано 9 травня, на своєму засіданні 12 квітня комісія вирішила, що для міста з російською назвою Калінінград рекомендують уживати лише польську назву Крулевець. Назву Калінінград у польській мові використовувати не слід.

Комісія додала, що для адміністративної одиниці, в якій розташоване це місто, рекомендують польську назву Крулевецька область, а не Калінінградська.

У комюніке зазначили, що зміна набуде чинності з дня оголошення, тобто у вівторок 9 травня 2023 року.

Комісія зі стандартизації географічних назв при внесенні змін врахувала, що "місто, яке зараз має російську назву Калінінград, відоме в Польщі під своєю традиційною назвою Крулевець (Królewiec)", і що нинішня російська назва є штучною та не пов'язана ні з містом, ні з областю.

"Факт присвоєння великому місту поблизу польських кордонів імені Калініна, злочинця, співвідповідального, серед іншого, за ухвалення рішення про масове вбивство поляків (Катинський розстріл), має в Польщі емоційний, негативний характер", – йдеться в заяві комісії.

Комісія підкреслила, що географічні назви, окрім ідентифікаційної функції, можуть мати символічну функцію, і що "нинішня російська назва міста є елементом російського символічного простору, нав'язаного також аудиторії за межами країни".

"Події, пов'язані з російським вторгненням в Україну, нав'язуванням так званого "русского мира", веденням Росією інформаційної війни, змушують нас по-іншому поглянути на питання нав'язаних назв, які викликають великі суперечки і не зустрічають схвалення в Польщі", – заявила комісія зі стандартизації географічних назв.

view counter

По тематике

Між Польщею та Україною діятимуть нові правила митного контролю
10.07.2024 15:48

Між Польщею та Україною діятимуть нові правила митного контролю

На кордоні з Польщею з 10 липня для перевізників введуть нові правила митного контролю. Про це повідомили у Львівській митниці....

Способи легального перебування українців у Польщі
25.06.2024 15:49

Способи легального перебування українців у Польщі

З 1 липня українці в Польщі матимуть три способи легалізувати своє перебування: PESEL UKR, карта побиту, спеціальна карта тимчасового перебування...

Україна та Польща підписали меморандум про співпрацю в молочній галузі
18.06.2024 13:28

Україна та Польща підписали меморандум про співпрацю в молочній галузі

Відбулася зустріч представників молочного сектору України та Польщі....

У Польщі внесено зміни у допомозі українським біженцям
13.06.2024 14:09

У Польщі внесено зміни у допомозі українським біженцям

Президент Польщі підписав зміни до Закону про допомогу громадянам України у зв’язку зі збройним конфліктом на території України...

З 1 липня у Польщі зміняться правила отримання PESEL для українців
12.06.2024 14:02

З 1 липня у Польщі зміняться правила отримання PESEL для українців

Починаючи з 1 липня, українцям, які прибувають до Польщі з метою отримання тимчасового захисту, потрібно буде оформити PESEL UKR відразу...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.