Антиковідні протести у Китаї спричинили падіння на світових фондових ринках

Акції та сировинні товари зазнали широкого розпродажу в понеділок, 28 листопада, оскільки акції протесту у великих містах Китаю проти суворих обмежень країни для боротьби з COVID-19 нівелювали очікування зростання другої за величиною економіки світу.

Зіткнення між поліцією та протестувальниками в кількох великих містах минулими вихідними перевали зростання ринку, що намітилося минулого тижня. Європейський еталонний індекс STOXX впав на 0,9% на початку торгів після того, як широкий індекс акцій Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI поза Японією впав на 1,2% через продажі на китайських ринках, пише ua.news.
Ціни на нафту, чутливі до суворості карантину в Китаї як барометр попиту, також знизилися. Нафта марки Brent впала на понад 3% до 80,61 доларів, найнижчого рівня з 4 січня. Американська нафта марки WTI подешевшала більш ніж на 3% і досягла найнижчого рівня з 22 грудня минулого року на рівні 73,60 доларів.

 
view counter
view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.