Сьогодні в небі зійде найбільший супермісяць року

Цього разу супермісяць буде виглядати на 30% яскравішим і майже на 15% більшим за повний місяць у найдальшій точці від Землі

17 жовтня в небі зійде осінній супермісяць, який ще називають «Місяць мисливця». Ця назва має англосаксонське походження, оскільки його поява колись була сигналом для мисливців готуватися до майбутньої зими. Повню також називали «Місяцем опалого листя» і «Кривавим Місяцем», пише psm7.com.

Це третій найближчий до Землі повний Місяць у 2024 році — він буде розташований на відстані близько 357 тисяч кілометрів. За даними Adler Planetarium, завдяки цьому супермісяць виглядатиме на 30% яскравішим і майже на 15% більшим, ніж звичайна повня.

О 14:26 за київським часом Місяць опиниться в точці повної фази. Його буде видно протягом кількох днів — і напередодні, й після 17 жовтня. Найкращий час для спостереження — одразу після заходу Сонця.

Місяць буде розташований між двома яскравими планетами — Сатурном і Юпітером. А вже через три ночі, 20 жовтня, Місяць і Юпітер зійдуть разом.

Наступна повня настане 15 листопада. Її називають «Місяць Бобра», «Морозний Місяць» та «Місяць, що замерзає». Він стане останнім супермісяцем 2024 року.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

По тематике

Блакитний Місяць в серпні може викликати землетрус
28.08.2023 17:48

Блакитний Місяць в серпні може викликати землетрус

В Мережі поширюється багато новин про наближення Місяця до Землі 30 та 31 серпня 2023 року. У цей час супутник...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.