Виставка малюнку "Стійкість UA"

Ви зможете побачити роботи переможців Міжнародного конкурсу «Sustainable Creativity «Eco-Friendly Art» / «Стійка творчість «Екологічне мистецтво», присвяченого зникаючим видам рослин та квітів України. 2

Споконвіку природа була і є безмежним джерелом натхнення для митців і творчих особистостей. Проте в умовах екологічної кризи, що під час війни стає дедалі загрозливішою, цей взаємовплив набуває нових сенсів.

Великий проєкт "Стійкість UA" до якого долучились 170 початківців, аматорів та професіоналів з України, Іспанії, Німеччини, Швейцарії, Туреччини, США, Чехії, - спонукав учасників дізнаватись більше про рослини та квіти занесені до Червоної книги України. Їхні образи вони відтворили у різноманітних авторських техніках. Надписи на малюнках виконані шрифтами "Рутенія" Василя Чебаника - за суттю справжньою графікою української мови. Наймолодшому учаснику, чия робота представлена на виставці, 9 років. Найсташому - 52.

Експозиція доповнена творами самобутньої української художниці Оксани Лупич. Це 14 авторських образів рослин, виконаних у техніці акварелі. Тема квітів завжди надихала майстриню і є значущою у її творчості. Робота в проєкті присвяченому зникаючим видам, відкрила для Оксани Лупич нові бачення, знахідки, роздуми. Нові експерименти і пошуки. Нові знання і нові рефлексії.

Ініціаторами проведення Міжнародного конкурсу малюнку «Sustainable Creativity «Eco-Friendly Art» стали просвітницька платформа "UA Heritage", Національний музей декоративного мистецтва України та Школа кравецької майстерності та дизайну "Tailors School". Партнерський проєкт спонукає мислити, дізнаватись більше, шукати креативні способи привернення уваги суспільства до проблеми нищення екосистеми, спричиненої військовими діями.

Світлини в експозиції знайомлять з результатом творчої колаборації художниці Оксани Лупич та креативних підлітків, які відшили сталу колекцію одягу, а в якості декору обрали її витончені квіткові образи. Головний мотив "колекції зі змістом" - принти унікальних квітів, переосмислені та відтворені у сучасній техніці. Сьогодні кожен має знати про екоцид в Україні і пам’ятати, як важливо втілювати у житті і творчості засади сталості.

Вхід вільний.

Где и когда

Сумська міська галерея

С 16.08.2024 по 25.08.2024.  

view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.