Як українці називають новонароджених дітей: популярні та екзотичні

Про найпоширеніші та рідковживані імена, якими називали дітей у І півріччі 2024 року, розповіли в Міністерстві юстиції України.

У першому півріччі 2024 року в Україні були популярними імена у новороджених дівчаток: Аліса, Анастасія, Анна, Варвара, Вікторія, Дарина, Єва, Емілія, Злата, Марія, Мілана, Поліна, Соломія, Софія, Стефанія, Уляна.

Серед найпопулярніших імен для хлопчиків були: Артем, Богдан, Давид, Данило, Максим, Матвій, Марк, Назар, Олександр, Тимофій, Тимур.

Не бракувало серед маленьких українців і незвичних імен.

Серед дівчаток можна відмітити такі імена: Авігея, Абігель, Айсель, Айріс, Аліша, Василина, Велла, Вірсавія, Даяна, Дзвіна, Дзенислава, Еліна, Естерсіта, Ілана, Клеопатра, К’яра, Леля, Летті, Лієль, Ліліт, Лія, Лорелай; Лукірія, Луна, Люсіанна, Маліка, Марфа, Медея, Мері, Мірабелла, Мірра, Нана, Наомі, Нонна, Ноомі, Олівія, Онися, Оріяна, Орислава, Рєната, Рута; Селена, Феміда

Незвичними іменами називали новороджених хлопчиків, серед яких: Августин, Амур, Аркад, Аквамарін, Віллі, Вогнедар, Даніслав, Добриня, Еліазар, Еней, Ескєндер, Ілай, Килим, Левко, Люциус, Маверік, Мілош, Олекса, Ольгерд, Ратислав, Рувім, Самсон, Сіріус, Тео, Торвальд, Фелікс, Флоріан, Чіпріан, Яким, Яник.

У Міністерстві юстиції нагадують, що фізична особа, яка досягла шістнадцяти років, має право на власний розсуд змінити своє прізвище та (або) власне ім’я, та (або) по батькові.

 Фізична особа, яка досягла чотирнадцяти років, має право змінити своє прізвище та (або) власне ім’я, та (або) по батькові за згодою батьків (одного з батьків — у разі, коли другий з батьків помер, визнаний безвісно відсутнім, оголошений померлим, визнаний обмежено дієздатним, недієздатним, позбавлений батьківських прав щодо цієї дитини, а також якщо відомості про батька (матір) дитини виключено з актового запису про її народження або якщо відомості про чоловіка як батька дитини внесені до актового запису про її народження за заявою матері), або за згодою піклувальника.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter
view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.