Цукерберг випередив Маска в рейтингу найбагатших людей світу

У скільки оцінюються статки засновників Meta і Tesla, і хто посів перші два рядки рейтингу.

5 квітня засновник Meta (Facebook, Messenger, Instagram та Meta Audience Network) Марк Цукерберг випередив Ілона Маска у рейтингу найбагатших людей у світі. Він посів третю позицію, повідомляє Хвиля.

Про це свідчить оновлений рейтинг Bloomberg.

Маск ще на початку березня займав перший рядок рейтингу, проте після повідомлень у ЗМІ про те, що Tesla Inc. скасувала плани щодо менш дорогого автомобіля, опустився на четверте місце, адже вартість акцій компанії обрушилася.

У 2024 році статки Ілона Маска скоротилися на 48,4 млрд доларів, а ось Цукерберг наростив свій статок ще на 58,9 мільярда доларів, адже Meta Platforms Inc. піднімається до нових максимумів.

З 16 листопада 2020 року Цукерберг не входив до трійки найбагатших людей планети, хоча раніше випереджав Маска та був у лідерах. На сьогодні статки Ілона Маска становить 180,6 млрд доларів, а Цукерберга – 186,9 млрд доларів.

"Зменшення розриву в багатстві між Маском та Цукербергом, який у листопаді 2021 року становив 215 мільярдів доларів, ілюструє, як колись гарячі акції електромобілів узурпували великі технології, особливо все, що стосується штучного інтелекту", - зазначає Bloomberg.

Видання пише також, що чистий капітал Маска може зазнати ще більшого удару після того, як суддя в Делавері скасував його платіжний пакет Tesla на 55 мільярдів доларів. Причина в тому, що Bloomberg Billionaires Index продовжує використовувати опціони з цього пакету зарплат, які є одними з найбільших активів Маска, у розрахунках його багатства.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Проєкт Марка Цукерберга зі створення конкурента Twitter провалився
23.07.2023 11:21

Проєкт Марка Цукерберга зі створення конкурента Twitter провалився

Марк Цукерберг планував скласти конкуренцію Twitter за допомогою соцмережі Threads....

Маск втратив понад $20 млрд через падіння акцій Tesla
22.07.2023 10:27

Маск втратив понад $20 млрд через падіння акцій Tesla

Бізнесмен Ілон Маск у четвер, 20 липня, втратив 20,3 мільярда доларів через падіння акцій його компанії з виробництва електромобілів Tesla....

Маск попередив про можливе банкрутство Twitter
12.11.2022 13:38

Маск попередив про можливе банкрутство Twitter

Ілон Маск у своєму першому зверненні до співробітників Twitter після покупки компанії за 44 млрд доларів заявив про можливе банкрутство,...

В США призывают Facebook отказаться от замысла Instagram для детей
12.05.2021 17:20

В США призывают Facebook отказаться от замысла Instagram для детей

Генеральные прокуроры 44 американских штатов и территорий призвали компанию Facebook отказаться от планов по запуску отдельной версии Instagram для детей....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.