В Японії стався масштабний і незрозумілий мор риби

У Японії сталося загадкове явище — масштабне викидання на берег близько 1200 тонн риби. Подія, що почалася 7 грудня на узбережжі біля міста Хакодате, викликала занепокоєння та інтерес з боку громадськості.

Близько 13 грудня за 900 кілометрів від рибальського порту Накірі в центральній Японії також було виявлено ще одну партію мертвих японських лускатих сардин. Влада прагне виключити зв’язок цієї події з нещодавнім викидом води з АЕС Фукусіма, пише NV.

Фахівці з Дослідницької організації Хоккайдо припускають, що масова загибель риби могла бути спричинена раптовими змінами температури води або втечею косяків від хижаків. Однак конкретної причини поки що не з’ясовано.

Незважаючи на це, британський таблоїд Mail Online запропонував версію, що пов’язує загибель риби з імовірним впливом очищеної радіоактивної води з АЕС Фукусіма. Ця заява викликала стурбованість як у Японії, так і за її межами.

У серпні Японія оголосила про план скидання очищеної радіоактивної води з Фукусіми в Тихий океан протягом 30 років. Незважаючи на запевнення японської влади про безпеку води, багато хто висловив побоювання щодо передбачуваних наслідків.

Риболовецьке агентство Хакодате наголосило на відсутності відхилень у воді внаслідок моніторингу і висловило занепокоєння з приводу поширення інформації, не підтвердженої науковими даними.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, щоб придушити страхи, навіть з'їв трохи риби із зони Фукусіма. Незважаючи на ці дії, громадськість залишається в очікуванні пояснення причин цього таємничого явища і продовжує стежити за ситуацією.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

В Японії відбулося два землетруси
03.06.2024 18:23

В Японії відбулося два землетруси

Два сильні землетруси магнітудою 5,9 і 4,8 сталися в японській префектурі Ісікава, завдавши незначної шкоди електростанції Шика, але без будь-яких...

США та Японія розроблять перехоплювач гіперзвукових ракет
16.05.2024 16:08

США та Японія розроблять перехоплювач гіперзвукових ракет

Сполучені Штати Америки та Японія підписали контракт щодо спільної розробки гіперзвукового перехоплювача ракет протягом наступних 10 років....

Японія впроваджує нові санкції проти росії
02.03.2024 08:51

Японія впроваджує нові санкції проти росії

Японія схвалила нові санкції у звʼязку з вторгненням росії в Україну, прагнучи продемонструвати єдиний фронт з іншими країнами «Великої сімки»,...

Україна та Японія визначилися зі сферами співробітництва
20.02.2024 14:50

Україна та Японія визначилися зі сферами співробітництва

Представники України та Японії в межах Конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо підписали 56 документів....

Японія передасть Україні 1800 габіонів для захисту критичної інфраструктури
13.02.2024 09:07

Японія передасть Україні 1800 габіонів для захисту критичної інфраструктури

Японія передає Україні 1800 габіонів, що будуть використовуватися для фізичного захисту об’єктів критичної інфраструктури ГТС в різних областях України. 320...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.