В Україні стартувала загальнонаціональна кампанія для психологічної підтримки дітей в укриттях

Щоб дітям під час повітряних тривог було спокійніше, Міністерство освіти і науки України та Фонд Східна Європа запустили кампанію #BraveKidsUkraine. Її мета — створити максимально комфортні психологічні умови для перебування дітей в укриттях.

У межах кампанії відомі люди, лідери думок, музиканти, актори та блогери з України та з-за кордону записують короткі відеоролики. Відео містять слова підтримки, побажання, вправи, ігри та цікаві завдання — усе легко повторити, перебуваючи у сховищі. Адже під час повітряної тривоги дітям може бути тривожно, стресово і навіть страшно, а ці ролики допоможуть не нервувати в укриттях. 

Ідея кампанії належить Фонду Східна Європа. Вона з’явилася, коли організація у вересні минулого року у співпраці з МОН, ДСНС та МВС почала облаштовувати укриття в навчальних закладах. Спілкуючись із дітьми та освітянами, експерти проєкту зрозуміли, наскільки важливим є не тільки побутовий, але й психологічний комфорт школярів у таких приміщеннях.

Цьогоріч до школи пішли діти, які торік навчались онлайн. Є ті, котрі нещодавно повернулися до України та не мають досвіду перебування в укритті. Тому необхідно подбати про їхній супровід та стабілізацію стану, каже супервізорка нового проєкту, дитяча і сімейна психологиня Світлана Ройз. І наголошує — психологічна складова так само важлива, як і перебування у безпечному місці. 

«Складно спрогнозувати, якою буде реакція конкретної дитини на стрес. Але стан дитини залежить і від тих дорослих, які поруч. Тому важливо мати багато різних інструментів, щоб скерувати активність дитини, дати конкретні практики й допомогти зменшити тривогу, повернути відчуття стійкості. І саме цей проєкт дає відчуття підтримки від авторитетних для дітей різного віку людей. Вони пропонують без повчання, прості, іноді смішні, практики у формі, яку легко сприйняти. І дають змогу відчути себе стійкими, де б ми не були», — зазначила Світлана Ройз.

Впоратися зі стресом та віднайти внутрішні сили дітям вже допомагають переможці «Євробачення-2022» Kalush Orchestra, переможниця «Євробачення-2016» Джамала, волонтер Сергій Притула, а також відомі британці — актор Стівен Фрай і дитяча письменниця й телеведуча BBC Нікола Девіс. Перелік лідерів думок, які підтримали #BraveKidsUkraine, постійно збільшується. Вони пропонують дітям не лише слова підтримки, а й цікаві завдання, вправи, ігри та челенджі.

Ознайомитися із активностями кампанії можна на кількох платформах: сайт кампанії, Facebook, Instagram, YouTube і TikTok

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

 

view counter

По тематике

Сумчан та ВПО запрошують на безкоштовний курс психологічної підтримки
10.01.2023 08:05

Сумчан та ВПО запрошують на безкоштовний курс психологічної підтримки

Безкоштовний курс психологічної допомоги для місцевих жителів Сум та ВПО за умови попередньої реєстрації....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.