У Шотландії почались пошуки Лох-Неського чудовиська

На півночі Шотландії в суботу розпочались наймасштабніші за останні 50 років пошуки Лох-Неського чудовиська в однойменному озері за участі кількох сотень людей.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в публікації BBC.

Нову пошукову експедицію, яка триває в суботу й неділю, організували співробітники Лох-Неського центру в приозерному містечку Драмнедрохіт спільно з волонтерською дослідницькою групою Loch Ness Exploration.

Вони застосують геодезичне обладнання, яке раніше не використовували для вивчення Лох-Неського озера. Це дрони, які створюватимуть тепловізійні зображення води з повітря за допомогою інфрачервоних камер, та гідрофон – для виявлення акустичних сигналів під водою.

Двісті волонтерів зголосились узяти участь у польовій роботі: вони допомагають фіксувати природні та будь-які незвичайні речі, які помітять у районі озера Лох-Несс, із оглядових точок на суші. Ще майже триста волонтерів підписались на пряму трансляцію пошуків.

Легенда про Лох-Неське чудовисько, яке ласкаво йменують Нессі, бере свій початок у середньовіччі. За переказами, ірландський монах Святий Колумб зустрівся з чудовиськом у річці Несс, що витікає з Лох-Несса.

Сучасного поштовху історії дала публікація в місцевій газеті Inverness Courier у квітні 1933 року. В інтерв’ю менеджерка готелю Олді Маккей розповіла, що бачила в озері істоту, схожу на кита. А тодішній редактор видання Еван Баррон запропонував назвати її "чудовиськом".

Остання масштабна спроба перевірити чутки відбулась у 1972 році: тоді вже ліквідоване Лох-Неське бюро розслідувань провело дослідження й зрештою не змогло ані підтвердити, ані спростувати існування істоти.

Пошуки ускладнюють величезні розміри озера Лох-Несс, яке простягається на 36 кілометрів і місцями сягає понад 200 метрів у глибину. Воно вміщує більше води – майже 7,5 мільярда кубічних метрів, – ніж усі озера Англії та Уельсу разом узяті.

view counter
view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.