За останні три роки в Україні викрали 14,2 тисячі автівок

Пік припав на буремний 2022 рік, було зафіксовано 10,4 тисячі звернень через викраденні авто. Це 73% заяв від всього досліджуваного періоду. Для порівняння, цьогоріч за півроку було викрадено 809 транспортних засобів.

Серед регіонів за кількістю автоугонів лідує Донецька область — 2,7 тисячі за три роки. Друге і третє місце у цьому рейтингу посідають Луганська і Запорізька області — 1,9 тисяч та 1,5 тисяч випадків відповідно. Найменша кількість викрадень зафіксована на Івано-Франківщині, таку інформацію надає Опендатабот.

Найчастіше викрадають легкові та вантажні автомобілі, а також мотоцикли — 12,2 тисяч крадіжок за три роки. А найменш затребуваними у крадіїв виявились тракторні причепи — лише 34 угони за три роки.

Найпопулярнішою маркою серед автовикрадачів протягом останніх трьох років є ВАЗ — 2,3 тис. автівок, або 16% від усієї кількості. У 2020-2021 роках популярними були Hyundai та Toyota, а у 2022 році — Renault і Volkswagen. При цьому, останній бренд разом з Mercedes також входить до топ-3 марок автівок, затребуваних у злочинців у 2023 році.

Варто зазначити, що кількість викрадених авто у Реєстрі більша за кількість проваджень, відкриту у ГПУ. Національна поліція України пояснює, що така розбіжність пов'язана з тим, що на початку повномасштабного вторгнення РФ була велика кількість крадіжок авто у підприємств, з організацій, автосалонів тощо. За фактом такої крадіжки відкривали 1 кримінальне провадження, а у розшук подавали загальну кількість викрадених авто.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

На Охтирщині чоловіка, який незаконно заволодів тягачем, засудили до 6 років
24.04.2024 11:44

На Охтирщині чоловіка, який незаконно заволодів тягачем, засудили до 6 років

Прокурори Охтирської окружної прокуратури в суді апеляційної інстанції відстояли вирок стосовно 33-річного чоловіка, який незаконний заволодів транспортним засобом....

У Сумах затримали автоугонщиків
25.08.2023 13:24

У Сумах затримали автоугонщиків

Троє мешканців обласного центру викрали з парковки мікроавтобус «Фольцваген Т4» та поїхали на ньому в невідомому напрямку. Завдяки оперативним та...

Вбив свою бабусю та викрав авто - злодій проведе 15 років за гратами
23.06.2022 12:37

Вбив свою бабусю та викрав авто - злодій проведе 15 років за гратами

Тростянецьким відділом Охтирської окружної прокуратури підтримано публічне обвинувачення стосовно 39-річного чоловіка, який позбавив життя свою бабусю та намагався втекти на...

26.03.2022 14:02

Окупанти викрадають цивільні та службові авто українців

Орки продовжують викрадати цивільні машини мирних жителів і медичні автомобілі служб швидкої допомоги....

В Ромнах пьяный автоугонщик врезался в дерево (видео)
01.02.2022 11:54

В Ромнах пьяный автоугонщик врезался в дерево (видео)

Полицейские задержали мужчину по подозрению в незаконном завладении автомобилем....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.