Блоги

Безбар’єрний словник: роми

Рівні права та можливості для кожної людини – ідея всесвітнього масштабу, яка щорічно відзначається 21 березня у Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації.

За інформацією Східного міжрегіонального управління Міністерствіа юстиції, в українському суспільстві однією з найбільш дискримінованих груп є роми або ж як їх часто образливо називають – «цигани». Хибні узагальнення щодо походження чи роду занять представників даної національності несуть в собі принизливий характер та є дискримінацією за етнічною ознакою, тому слово «цигани» краще уникати.

Серед ромів є різні люди, так само як і серед українців, американців чи корейців і національна чи етнічна належність ніяк не впливають на характер чи дії людини. Роми – народ, який набагато більше, ніж стереотипне уявлення про нього. Його назва походить від грецького «romaioi» – «ромеї» і використовується для позначення групи народів індійського походження, що проживає у багатьох країнах світу, зокрема в Україні.

До речі, коректні та толерантні назви інших рас, етнічних та національних груп містяться в розділі «Словник» онлайн-посібника «Довідник безбар’єрності», розробленого за ініціативи першої леді Олени Зеленської – https://bf.in.ua/rasa-etnichna-chy-natsionalna-nalezhnist/.

view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Нелегалка (експериментальна сцена)
Нелегалка (експериментальна сцена)
Театр Сумський національний академічний театр драми та музичної комедії ім.М.Щепкіна
18.00
Ювілейна персональна виставка Сергія Побожія
Ювілейна персональна виставка Сергія Побожія
Выставки Сумський обласний художній музей ім.Н.Онацького
Виставка живопису Любові Ярової "Відчуття…"
Виставка живопису Любові Ярової "Відчуття…"
Выставки Сумська міська галерея

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.