На Румунському кордоні в транзитному вантажі митники виявили приховані бивні диких тварин

У пункті пропуску «Порубне-Сірет», що на кордоні з Румунією, під час сканування вантажного автомобіля, що перевозив соєві боби до Туреччини, митники виявили сторонні вкладення в інструментальному ящику напівпричепа.

Ними виявились приховані від митного контролю 47 бивнів тварин, загальною вагою близько 65 кг, та декоративний елемент, виготовлений з бивня. За попередньою оцінкою фахівців з морської фауни, бивні належать моржам.

Варто зазначити, що жодних дозвільних документів на експорт з України чи імпорт в країну призначення бивнів водій вантажу не мав. Між тим, Конвенція про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES) забороняє торгівлю зразками цих тварин.

Бивні та декоративний елемент вилучені. За даним фактом складено протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України, повідомили в Державній митній службі України.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

По тематике

Від початку року на митниці виявили порушень на 15,6 млрд грн
07.08.2024 18:38

Від початку року на митниці виявили порушень на 15,6 млрд грн

Протягом січня-липня 2024 року митниці Державної митної служби України виявили 5 852 порушення митних правил на суму 15,6 млрд грн....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.