Вийшов трейлер біографічної стрічки про Казимира Малевича

Фільм, присвячений життю та творчості Казимира Малевича, вперше буде показаний 1 листопада на кінофестивалі «Молодість», а у широкий прокат вийде навесні 2025 року. Режисеркою картини стала Дар’я Онищенко.

Центральна тема стрічки — українське походження Малевича, його вклад у світове мистецтво та невідома сторінка життя митця у Києві. Фільм порушує питання, що стоїть за знаменитим «Чорним квадратом», і вплітає історію художника у сучасний контекст російсько-української війни.

Про це повідомляє кінокомпанія 435 Films Distribution, інформує ВigКyiv.

Варто зауважити, що Казимира Малевича росіяни беззастережно називають його “російським” і “радянським” митцем, але народився він у Києві, вважав себе українцем, його життя і творчість були тісно пов’язані з Україною.

У вересні 2012 року в Києві на честь Казимира Малевича перейменовано вулицю Боженка (первісно – Бульйонська), де певний час мешкала родина митця.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

 

По тематике

У Конотопі відкрили меморіальну табличку Казимиру Малевичу
27.07.2023 15:54

У Конотопі відкрили меморіальну табличку Казимиру Малевичу

В історичному центрі Конотопа, на будинку по проспекту Червоної Калини, 20 встановили пам’ятну дошку Казимиру Малевичу....

Конотопці обирають варіант меморіальної дошки Казимиру Малевичу
12.05.2023 15:52

Конотопці обирають варіант меморіальної дошки Казимиру Малевичу

Відділ культури і туризму Конотопської міської ради планує встановити меморіальну дошку в Конотопі на будинку по проспекту Червоної Калини, 20,...

У Білопіллі відкрили арт-об’єкт, присвячений Казимиру Малевичу
13.10.2021 20:18

У Білопіллі відкрили арт-об’єкт, присвячений Казимиру Малевичу

12 жовтня у Білопіллі відбулася непересічна подія - урочисте відкриття арт-об’єкту, присвяченого видатному художнику-авангардисту Казимиру Малевичу....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.