Нафтовий завод в Саудівській Аравії отримав рекордний річний прибуток за всю історію

Прибуток компанії, що перебуває у державній власності, зріс на 46% у річному обчисленні. Він перевищив нещодавні рекордні результати Shell, BP, Exxon і Chevron разом узятих.

"Aramco досягла рекордних фінансових показників у 2022 році, оскільки ціни на нафту зміцнилися завдяки зростанню попиту в усьому світі", — зазначив головний виконавчий директор Saudi Aramco Амін Нассер, інформує world.novyny.live.

Найбільша у світі нафтова компанія, яка на 95% належить уряду Саудівської Аравії, оголосила про виплату дивідендів у розмірі 19,5 млрд доларів після торгів у четвертому кварталі. Її правління також рекомендувало випустити бонусні акції.

Прибутки компанії за минулий рік втричі перевищують прибутки Exxon (56 млрд доларів) та більш ніж у чотири рази — Shell (39,9 млрд доларів), Chevron (36,5 млрд доларів) й BP (27,7 млрд доларів), більшість з яких також демонструють рекордні показники.

Saudi Aramco, яка є другою за вартістю публічною компанією у світі після Apple, заявила, що її результати "підкріплені вищими цінами на сиру нафту, більшими обсягами продажу та покращеною маржею нафтопродуктів".

Компанія підтвердила, що продовжуватиме інвестувати, щоб збільшити максимальну потенційну виробничу потужність до 13 млн барелів на добу до 2027 року.

"Ми зосереджені не лише на розширенні видобутку нафти, газу та хімікатів, а й на інвестиціях у нові технології з низьким вмістом вуглецю, які потенційно можуть досягти додаткового скорочення викидів у нашій власній діяльності та для кінцевих користувачів нашої продукції", — наголосив Нассер.

Всесвітній рух Amnesty International заявив, що прибутки Saudi Aramco є "шокуючими" та мають бути використані для фінансування "заснованого на дотриманні прав людини" переходу на відновлювані джерела енергії.

"Це шокує, коли компанія отримує прибуток у розмірі понад 161 мільярд доларів за один рік від продажу викопного палива, яке є найбільшим чинником кліматичної кризи", — заявила генеральний секретар Amnesty International Аньєс Калламар.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

По тематике

Шість компаній зацікавилися видобутком нафти в Україні
07.07.2024 13:08

Шість компаній зацікавилися видобутком нафти в Україні

ПАТ "Укрнафта" отримала заявки від шести компаній на спільну розробку 15 родовищ із 21, запропонованого нею для інвестицій у 2023...

На Роменщині стався аварійний виток нафтовміщуючої суміші
11.04.2024 12:09

На Роменщині стався аварійний виток нафтовміщуючої суміші

За інформацією НГВУ «Охтирканафтогаз» ПАТ «Укрнафта», працівниками підприємства було виявлено розгерметизацію нафтопроводу «Великі Бубни – Талалаївка», що стало причиною витоку...

Найбільші грецькі компанії відмовилися перевозити російську нафту
25.11.2023 15:30

Найбільші грецькі компанії відмовилися перевозити російську нафту

Відразу 3️великі грецькі судноплавні компанії припинили транспортування російської нафти, щоб уникнути американських санкцій. Мова йде про компанії Minerva Marine, Thenamaris...

Болгарія відмовиться від російської нафти раніше запланованого
21.11.2023 13:47

Болгарія відмовиться від російської нафти раніше запланованого

Болгарія вирішила припинити імпорт сирої нафти з росії у березні 2024 року, тобто на 6 місяців раніше, ніж планувалося....

На Сумщині сталася аварія через розгерметизацію на нафтовій свердловині
19.09.2023 16:19

На Сумщині сталася аварія через розгерметизацію на нафтовій свердловині

Сьогодні, 19 вересня, фахівці Державної екологічної інспекції у Сумській області обстежили місце, де за інформацією НГВУ «Охтирканафтогаз» ПАТ «Укрнафта», сталося...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.