Про це повідомив голова «Спілки молочних підприємств України» Вадим Чагаровський під час експертної дискусії «Зміни в молочній галузі за два роки війни», інформує АgroРortal.
Продукції з незбираного молока торік було вироблено 820 тис. т. Вершкового масла виробили 68,3 тис. т (2022 року — 70,6 тис. т), сиру — 88,4 тис. т (2022 року — 89 тис. т), сухого молока — 29,7 тис. т проти 34 тис. т 2022 року, а згущеного молока — 62 тис. т, що на 2 тис. т більше, ніж позаторік.
Вадим Чагаровський додає, що на внутрішньому ринку за другий рік війни відбулося зростання споживання молочної продукції. Причинами є:
відносна стабілізація цін на молочну продукцію порівняно з інфляцією (продовольча інфляція нижча, ніж загальна по країні);
пожвавлення споживання продукції внаслідок покращення сімейного бюджету військових;
повернення частини мігрантів до України (приблизно 1 млн осіб);
посилення тіньового ринку (понад 20%);
збільшення споживання в сегменті HoReCa.
Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!
За вересень молоко-сировина подорожчало на 10%, а за три останні місяці воно стало дорожчим майже на чверть. Зараз закупівельна ціна...