Художня виставка Лариси Аполлонової "Ненормальна НОРМАЛЬНІСТЬ"

Лариса Аполлонова - художник – графік , сценограф. 12

Народилась 8 грудня 1968 року в м. Суми. У 1984 році закінчила Сумську дитячу художню школу ім. М.Г. Лисенка.У 1987 році закінчила Глухівське СПТУ, спеціальність – декоратор-оформлювач. У 2014 році здобула вищу освіту у Харківській державній академії дизайну та мистецтв, за напрямом підготовки магістр ,,Образотворчого мистецтва” – художник-графік, викладач. У 2000 році влаштовується на посаду художника оформлювача у Національному академічному театрі драми та музичної комедії ім. М.С. Щепкіна. З 2007 року працювала головним художником театру. За час роботи в театрі оформила понад 70 різноманітних вистав та концертів.
З 2023 року працює в Сумському обласному театрі для дітей та юнацтва художником –постановником.
З 2009 року член Спілки театральних діячів України.
За заслуги в розвитку театрального мистецтва неодноразово нагороджена почесними грамотами та відзнаками керівництва. У 2011 році удостоєна почесної відзнаки Голови Сумської обласної ради ,,За високі досягнення”.
Учасник обласного фестивалю театрального мистецтва «Сумська Мельпомена», переможець у номінації «Краща сценографія» у 2012 році та 2013 році.
У 2016 році отримала 1 місце в XII Міжнародному фестивалі дитячо-молодіжної творчості та педагогічних інновацій в конкурсі графіки.
З 2019 року член Національної спілки художників України.
У 2020 році здобула другу вищу освіту у Сумському державному педагогічному університеті імені А.С. Макаренка, за напрямом підготовки магістр психології.
Активно займається виставковою діяльністю. Її твори зберігаються в музеях Батьківщини та у приватних колекціях за кордоном: США, Канаді, Німеччини, Арабських Еміратах, Марокко , Королівстві Іспанії та інших.
НЕНОРМАЛЬНА НОРМАЛЬНІСТЬ- чому?
Тому що це наше сьогодення… В нашому житті такі різкі грані… Ми плачемо, сумуємо за нашими загиблими, серце болить за подіями в Україні. На виставці будуть графічні картини такі як « Сльоза. Херсонщіна 2023…» це події затоплення Херсонщини , « Соколи. Полтава 2024» загибель хлопців в Полтаві та другі графічні роботи… Але життя в нас таке що хочеться жити, радіти кожному моменту, тому є друга грань нашого життя – радіємо сонцю, радіємо квітам, радіємо дітям. Радість- це колір, це живописі роботи. Хочеться нести людям щастя, надію, любов… В центрі буде композиція «Молитва за Україну»-картина та витинанки з графічними портретами наших сумчан. Це ми живем тут, це ми плачемо тут, це ми радіємо тут! Бо це наша земя! Ми молимось за Україну, за наших захисників та захисниць! А чужі люди коли приїхджають до нас в місто вони жахаються… кажуть , що ми ненормальні… але ми нормальні! Тому це Ненормальна Нормальність!!!! Перемоги нам !!!

Вхід вільний.

Где и когда

Сумська міська галерея

С 08.10.2024 по 20.10.2024.  

view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.