Водій вантажівки збив екоактивіста Сергія Рубаника, який намагався перешкодити вивозу деревини з лісу. Подія сталась вчора, 27 вересня, близько 18 години на околиці села Землянка Шосткинського району, пише Глухів.інфо.

Як розповідає сам чоловік, він верхи на коні, перекрив дорогу ЗІЛу, але його водій не зупинився а, навпаки, натиснув на газ. В результаті зіткнення загинув кінь, а Сергій відбувся синцями.

«Я заїхав наперед для того, щоб зафіксувати номер вантажіки, бо заду його не було видно, або він був відсутній. Коли я став на дорозі і почав знімати номер, він почав трохи під бугор збавляти швидкість, я думав він зупиниться, але він переключив передачу і вдарив мене разом з конем, чи швидше коня разом зі мною, адже я живий, а кін загинув. Він мене добре бачив і тут достатня відстань».

Сергій Рубаник розповідає, що водій вантажівки, погрожуючи йому залізним молотком, покинув місце злочину

«Потім він вибіг з молотком, коли я виліз з під машини. Він забіг в кабіну, здав назад, об’їхав коня і поїхав у сторону Вороніжа та Курдюмівки»

За словами чоловіка, конфлікт між селянами та підприємцями, що заготовляють ліс триває не перший рік. Жителі Землянки хочуть створити заповідну зону, натомість там триває масштабна вирубка.

«Тут відбувається знищення самосійних лісів сотнями гектарів, навіть не під ріллю, а існує схема, коли березу вивозиться на вугілля, сосну, мабуть на дрова. На цих ділянках цим займається ПП «Ямпіль Інвест», як відповідає поліція і як нам вдалось встановити».

Як повідомила нашим коллегам з ТРК «Акцент» інспектор з комунікації Шосткинського районного управління поліції Інна Фролова, водія вантажівки поліція вже розшукала. Чоловіка притягнули до адміністративної відповідальності.

«Проведеними розшуковими заходами патрульні розшукали винуватця пригоди та склали відносно нього адміністративний протокол за статтею 124, винесли постанову про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 122 та частини 1 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення».