Ілон Маск подав позов проти виробника ChatGPT

Мільярдер Ілон Маск подав позов проти OpenAI та її генерального директора Сема Альтмана, стверджуючи, що багатомільярдний альянс виробника ChatGPT із Microsoft поставив під загрозу початкову місію стартапу щодо створення систем штучного інтелекту на благо людства.

Адвокати Маска в позові, поданому до суду Сан-Франциско в четвер, стверджують, що OpenAI Inc. була перетворена на «де-факто дочірню компанію із закритим вихідним кодом найбільшої технологічної компанії у світі: Microsoft», про це пише Forbes з посиланням на Financial Times.

«Під новим керівництвом компанія не просто розробляє, а й удосконалює штучний інтелект для максимізації прибутку Microsoft, а не на благо людства», – сказано в документі.

Мільярдер був одним із співзасновників OpenAI у 2015 році, коли вона починала як некомерційна організація, яка прагне безпечно створити «штучний загальний інтелект».

Однак Маск залишив раду директорів OpenAI через три роки, незадовго до того, як стартап створив комерційний підрозділ, через який Microsoft інвестувала близько $13 млрд. Альянс перебуває на розгляді органів з нагляду за конкуренцією у США, ЄС та Великій Британії.

Президент Microsoft Бред Сміт заявив, що компанії є «дуже важливими партнерами», але «Microsoft не контролює OpenAI».

OpenAI стала лідером у галузі генеративного штучного інтелекту – програмного забезпечення, яке може створювати текст, зображення та код за секунди, що, на думку аналітиків, вплине на галузі по всьому світу. Інші великі технологічні конкуренти, такі як Google та Amazon, також вкладають значні кошти у створення цієї технології.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Ілона Маска можуть покарати штрафом за порушення в соцмережі Х
16.07.2024 18:27

Ілона Маска можуть покарати штрафом за порушення в соцмережі Х

Єврокомісія може накласти на X штраф у розмірі до 6% від загального річного обігу. Соцмережа мільярдера Ілона Маска порушує низку...

Apple не планує випускати конкурента для ChatGPT
27.05.2024 09:08

Apple не планує випускати конкурента для ChatGPT

Поява чат-бота ChatGPT від OpenAI застала зненацька найбільші технологічні компанії світу, зокрема Apple. Багато хто кинувся створювати конкурентів і деякі...

Meta випустила конкурента ChatGPT
20.04.2024 09:22

Meta випустила конкурента ChatGPT

Компанія Meta випустила ранні версії своєї великої мовної моделі ШІ Llama 3....

Ілон Маск планує запустити відеохостинг - конкурента для YouTube
11.03.2024 09:32

Ілон Маск планує запустити відеохостинг - конкурента для YouTube

Соціальна платформа X (Twitter) планує презентувати новий сервіс для відеохостингу....

Колишні топменеджери Twitter подали позов проти Ілона Маска
05.03.2024 16:10

Колишні топменеджери Twitter подали позов проти Ілона Маска

Четверо колишніх топменеджерів Twitter (зараз X) подали до суду на власника соцмережі Ілона Маска про стягнення невиплаченої вихідної допомоги на...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.