За кілька днів до карнавалу в Ріо оголосили надзвичайний стан

У бразильському Ріо-де-Жанейро оголошено надзвичайний стан через спалах лихоманки денге, яку переносять комарі.

Про це пишуть Букви з посиланням на Associated press. Як розповіли у виданні, мерія міста оголосила про відкриття 10 центрів допомоги, створення центру екстрених операцій і виділення лікарняних ліжок для хворих на лихоманку денге.

Влада також планує використовувати “димові машини”, які розпилюватимуть у повітрі інсектицид в регіонах з найбільшою кількістю хворих.

Мер Ріо-де-Жанейро Едуардо Паес закликав жителів міста усунути джерела стоячої води, які використовуються комарами як місця розмноження.

Зазначається, що через вибух захворюваності на денге по всій Бразилії щонайменше чотири штати – Акрі, Мінас-Жерайс і Гояс, на додаток до Ріо, були вимушені оголосити надзвичайний стан.

З початку 2024 року муніципалітет зареєстрував понад 10 000 випадків захворювання на денге, що трохи менше половини від загальної кількості випадків – 23 000 – зафіксованих за весь 2023 рік.

У понеділок, 5 лютого, бразильські військово-повітряні сили розгорнули польовий шпиталь на 60 ліжок у Федеральному окрузі в Сейландії, який мав розпочати лікування пацієнтів.

Видання зауважило, що оголошення з’явилося тоді, як туристи з’їжджаються до Ріо, щоб відвідати карнавал. Поки влада міста не очікує, що спалах завадить проведенню карнавалу, який офіційно розпочнеться у п’ятницю ввечері і триватиме до 14 лютого.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Італія вводить надзвичайний стан через мігрантів
12.04.2023 09:40

Італія вводить надзвичайний стан через мігрантів

Кабінет міністрів Італії у вівторок, 11 квітня, оголосив надзвичайний стан в сфері імміграції....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.