Двоє росіян перепливли Берингове море, щоб сховатися від мобілізації на Алясці

Російські військовозобов'язані з усіх сил намагаються ухилитися від путінської могилізації й навіть шукають притулок у США.

Двоє росіян на човні перетнули Берингове море, тікаючи від путінської мобілізації й просять притулку на Алясці у США, щоб їх не відправили воювати в Україну. Пара військовозобов'язаних висадилася на острові Святого Лаврентія біля міста Ґамбелл, пише Мета.

Місто Ґамбелл розташоване всього за 76 кілометрів від російської Чукотки, але чоловіки пливли до острова з російського населеного пункту Егвекінот, який розташований від острова Святого Лаврентія за понад 480 кілометрів.

Російських ухилянтів відправили в Анкоридж для допиту й розгляду прохання про надання притулку відповідно до законодавства США. Губернатор Аляски Мік Данліві зазначив:

Ці двоє осіб, які прибули з росії на човні та були затримані в Ґамбеллі… я так розумію, що вони перебувають в Анкориджі й зараз ними займаються федеральні органи влади. Ми не очікуємо безперервного потоку людей або флотилії човнів (біженців з рф – ред.). У нас немає жодних ознак того, що це станеться, тому це може бути одиничний випадок.

Ден Салліван, сенатор-республіканець від Аляски, заявив, що американська прикордонна служба ще не вирішила чи дозволять двом росіянам залишитися в США. Він зазначив, що закликав прикордонників розробити план разом із береговою охороною на випадок, якщо більше росіян втечуть до громад Берингової протоки на Алясці.

Представник російського посольства у Вашингтоні повідомив російському пропагандистському інформаційному агентству, що вони знають про випадок і планують незабаром провести телефонну розмову з двома чоловіками.

Багато жителів Ґамбелла етнічно ближчі до прибережних громад сибірських юпіків, ніж до інших жителів Аляски. Такі переходи через небезпечні моря Берингової протоки в останні десятиліття рідкість. У 2014 році дванадцять сибіряків здійснили перехід, що стало першим подібним випадком за 14 років.

view counter

По тематике

У Дії запрацювало електронне бронювання
Сьогодні 08:29

У Дії запрацювало електронне бронювання

Керівники критично важливих підприємств та підприємств, що забезпечують потреби Сил оборони, можуть забронювати співробітників через портал Дія. Сервіс, який значно...

На Сумщині засудили священика Свідків Єгови, який відмовився мобілізуватися
16.07.2024 17:53

На Сумщині засудили священика Свідків Єгови, який відмовився мобілізуватися

Обвинувачений, який понад 20 років відвідує релігійне об’єднання і є священнослужителем, сідає в тюрму....

В Охтирці чоловік за 2 тисячі доларів допомагав чоловікам зі встановленням групи інвалідності
12.07.2024 16:57

В Охтирці чоловік за 2 тисячі доларів допомагав чоловікам зі встановленням групи інвалідності

Слідчі поліції Сумщини повідомили про підозру чоловіку, який обіцяв призовникам встановити групу інвалідності...

Швейцарія ввела нові санкції проти рф
10.07.2024 18:23

Швейцарія ввела нові санкції проти рф

Швейцарія приєдналася до 14-го пакета санкцій проти Росії, які ввів Європейський Союз через повномасштабну агресію проти України....

Від початку року ТЦК виписали майже 12 тисяч штрафів
10.07.2024 13:53

Від початку року ТЦК виписали майже 12 тисяч штрафів

Майже 12 тисяч штрафів за порушення військового обліку від ТЦК передано до виконавчої служби від початку року. За півроку поточного...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.