Ці вимоги охоплюють агропродовольчі ринки, оптові ринки сільськогосподарської продукції та ринкові комплекси будь-якої форми власності та підпорядкування. Документ встановлює стандарти для територій, приміщень, обладнання, інвентарю, а також для утримання харчових продуктів і тварин, призначених для їх виробництва.
Оператори ринків зобов’язані отримувати експлуатаційний дозвіл або реєструвати потужності відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Заборонено функціонування ринків без акредитованої лабораторії. Їм необхідно надати приміщення з опаленням, електропостачанням, вентиляцією, водопостачанням та водовідведенням для роботи таких лабораторій.
Також вводяться обмеження на продаж продукції без підтвердження її якості. Заборонено реалізовувати:
Нові гігієнічні вимоги покликані посилити контроль за якістю продукції на ринках, забезпечуючи споживачам безпечні умови для покупки харчових продуктів. Про це повідомляють в Держспоживслужбі.
Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!