Виставка картин Олександра Чередниченка "Райська країна"

Бібліотека Сумського державного університету представляє персональну виставку картин «Райська країна» Народного художника України Олександра Чередниченка. 10

Народився митець у місті Лозова Харківської області. Закінчив Харківське державне художнє училище (1977), Харківський художньо-промисловий інститут (1982). Живе і працює у м. Суми. Олександр Чередниченко є учасником обласних, всеукраїнських і міжнародних виставок, а також різноманітних художніх проєктів.

В експозиції даної виставки представлено 14 робіт. Ліричні та монументально-епічні пейзажі, яскраві натюрморти, чуттєві портрети, сюжетно-тематичні картини свідчать про багатогранність таланту автора, широту його творчого діапазону.

Художник чуттєво зображує красу нашої рідної землі, вона зачаровує та викликає цілий вир позитивних емоцій. Деякі картини нагадують про творчі подорожі та всеукраїнські пленери автора, як от «Порт Котор» (Чорногорія). Не можливо не відчути запах квітів, які з такою любов’ю зображені на картинах «Літо на підвіконні», «Мальви», «Вітальний букет». Перлиною експозиції є «Автопортрет» художника, де по-особливому зображено настрій, стан душі, внутрішній світ людини.

Відвідати виставку можна до 19 серпня 2024 року з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 16:00 в Літературній вітальні Бібліотеки СумДУ (БІЦ-204).

Где и когда
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.