Минаев срочно собирает пресс-конференцию

Сегодня в 13.00 городской голова Сум Геннадий Минаев собирает срочную пресс-конференцию.

О ее проведении стало известно только сегодня. Тему пресс-конференции мэрия не сообщает. Возможно, г-н Минаев решил прокомментировать события в Черновцах и возможность их повторения в Сумах.

Комментарии

Гость

Это однозначно связано с захватом Самалийскими пиратами танкера с гречкой !

гость

Так сегодня же 1 апреля! А он КВНщик.

Гость
  • Sad( ,,прощай НАШ ДОРОГОЙ,!!!!Sad( Sad( Sad( ,мы так тебя,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Гость

На пресс-конференции Минаев заявил, что вслед за Федоруком (мэром Черновцов) он подает заявление городскому совету и уходит с должности Сумского городского головы. Устал, человек. Нужно восстановить силы, подлечить нервную систему и спокойно подсчитать украденные деньги. А денежки спижж.. немаленькие. ... В горсовете - праздник и всеобщее ликование. Шампанское льется рекой. Народ гуляет. Big smile

Гость

http://www.auc.org.ua/news/proekt-zvernennya-chleniv-pravlinnya-asotsiatsii-mist-ukraini-do-golovi-verkhovnoi-radi-ukrai-0

Прочитал. Отметил жирным шрифтом очень интересную констатацию.

Звернення

Членів Правління Асоціації міст України до Голови Верховної Ради України

Останнім часом намітилися негативні тенденції у взаємовідносинах сільських селищних, міських голів та більшості депутатського корпусу відповідних місцевих рад. Правовий аспект таких взаємовідносин характеризуються тим, що ради приймають власні акти (регламенти рад, положення про постійні комісії рад тощо), що суперечать положенням чинного законодавства України, формуючи тим самим не правове поле як для власної діяльності, так і для діяльності виконавчих органів рад, сільських, селищних, міських голів.

Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» (п.15 частини четвертої статті 42) не надає сільському, селищному, міському голові можливості звертатися до суду щодо визнання незаконними подібних актів ради. Тим самим сільський, селищний, міський голова змушений діяти в неправовому полі в рамках прийнятих радою актів, в іншому випадку він не зможе в повному обсязі виконувати свої повноваження, зокрема, щодо формування виконавчих органів ради, керівництва їх роботою. А будь-які спроби голови повернути діяльність ради в правове поле своїм наслідком можуть мати дострокове припинення його повноважень.

Яскравим прикладом наведеної ситуації стали події, що відбулися в м. Чернівці, де міська рада 31.03.11 р. з порушенням положень чинного законодавства та власних нормативних актів достроково припинила повноваження міського голови. На жаль є вагомі підстави передбачати тиражування «Чернівецького сценарію» і в інших містах України, в яких міські голови не погоджуються виконувати роль маріонеток в руках замовників та диригентів подібних процесів.

Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування в лютому 2011 року утворив спеціальну робочу групу для вивчення ситуації, що складалася в м. Чернівці. В той же час, напрацьовані комітетом за результатами діяльності робочої групи рекомендації були проігноровані Чернівецькою міською радою, що свідчить про неповагу окремих місцевих «політиків» до законодавчої влади в цілому та їх прагнення вийти з під контролю законодавчої влади.

Наведені факти змушують нас звернутися до Вас, вельмишановний Володимире Михайловичу, до всіх народних депутатів України із закликом вжити передбачених Конституцією заходів щодо повернення в правове поле ситуації в м. Чернівці та в інших українських містах, забезпечити безумовне виконання положень чинного законодавства в частині відповідальності представницьких органів місцевого самоврядування за неправові дії, що дестабілізують соціально-економічну ситуацію в громадах, підривають довіру людей до спроможності влади ефективно виконувати свої функції та можуть мати значний негативний міжнародний резонанс.

Висновок науково-правової екпертизи Інституту держави і права ім. В.М.Корецького НАН України щодо рішень Чернівецької міської ради від 25.01.2011 №14 "Про Регламент Чернівецької міської ради IV скликання" та від 25.01.2011 №15 "Про Положення про постійні комісії Чернівецької міської ради IV скликання"

Науково-правовий висновок щодо Регламенту Чернівецької міської ради VІ скликання та Положення про постійні комісії Чернівецької міської ради VІ скликання, затверджених рішеннями Чернівецької міської ради VІ скликання від 25.01.2011 № 14 та № 15 Інституту законодавства Верховної Ради України

Гость

Минаев фактически заявил о прекращении своих полномочий мэра. Он начинает избирательную кампанию по выборам в Верховный Совет. Это означает, что подзабытый всеми фонд "За чисте мисто", который на прежних выборах выполнял роль его избирательного фонда,  уже с понедельника начнет выступать с какими-то очередными бреднями. Минаев начнет тратить деньги с целью имитации своей жгучей любви к горожанам. Оживут заглохшие инициативы с дворами и детскими площадками на паях. Но обращаясь к сумчанам, пусть не забывает о парне-волчище. Тот вкрутит болт с левой резьбой и не покривится. И тогда, жизнь точно начнется с буквы "Ж". Big smile

mentat
 
Гость написал:
В горсовете - праздник и всеобщее ликование. Шампанское льется рекой. Народ гуляет.

А чёб им не гулять? Рыбне мисце станет вакантным, кто-то уже потирает потные ладошки в тайной надежде на будущие чемоданчики, но ничего не поделаешь: _енко обречены на _енко. Гэна ж молодцааа: от маленьких чемоданчикам к большим, а там, глядишь, до маленьких вагончиков дело дойдёт. Нормальный карьерный рост. Он себя ещё в президенты выдвинет.

АМУ

http://www.auc.org.ua/news/dovidka-amu

ДОВІДКА АМУ

 

Федорук Микола Трохимович, міський голова м.Чернівці з 1994 року,

- Віце-президент Асоціації міст України з 2004 року, неодноразово обирався членом Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, член Політради Ради Європейських Муніципалітетів і Регіонів.

Міські голови українських міст довіряли йому ці високі посади за професіоналізм, порядність та безкомпромісність у захисті місцевого самоврядування. Місто Чернівці завжди було полігоном для новацій, які впроваджувалися командою М.Федорука та слугували прикладом для всіх міст України. У Чернівцях збережено для громади найпотужніший потенціал комунальної власності, міжнародний аеропорт, ринки, землі центральної історичної частини міста та інше. Бережливе та дбайливе ставлення до пам’яток архітектури зробили Чернівці не лише окрасою України, а й Європи. Місто останніми роками постійно було серед переможців всеукраїнських конкурсів благоустрою та комфортності проживання, привабливості для туристів та інших.

Виступи М.Федорука на європейському рівні завжди достойно презентували Україну та його рідне місто Чернівці. До нього з повагою ставляться не лише міські голови українських міст, а й колеги з Австрії, Польщі, Німеччини, Франції, Англії, Росії, Ізраїлю та багатьох інших держав.

Останнім часом в засобах масової інформації розповсюджується замовна брехлива проплачена інформація про діяльність міського голови М.Федорука (нам про це відомо від тих ЗМІ, що відмовилися виконувати замовлення).

Ми сподіваємося, що громадськість зможе відрізнити брехню від правди, а громада Чернівців на референдумі дасть свою оцінку замовникам та виконавцям усунення міського голови М.Федорука.

Ми сьогодні з сумом констатуємо, що  в особі М.Федорука муніципальний рух України втратив чудового міського менеджера, високопорядну моральну людину, яка, на жаль,  постраждала за свою принциповість у відстоюванні інтересів територіальної громади міста Чернівці.

Прес-служба АМУ

По тематике

В разгар войны прокуратура Сумщины озаботилась улучшением своих жилищных условий
18.07.2014 08:00

В разгар войны прокуратура Сумщины озаботилась улучшением своих жилищных условий

Прокурор Сумской области Владимир Петров обратился к мэру Александру Лысенко с тем, чтобы тот вынес на рассмотрение сессии горсовета вопрос... 47

09.07.2014 08:01

Экс-мэр Сум обвинит губернатора в земельном дерибане

В среду, 9 июля 2014 года, в 11:00 в пресс-центре «SumyNews», ул. Петропавловская, 53 состоится пресс-конференция экс-мэра Сум Геннадия Минаева... 10

26.05.2014 13:07

Экс-мэр Сум признал поражение своего кандидата, но не знает как это объяснить

Бывший городской голова Сум Геннадий Минаев заявил, что результаты выборов мэра Сум не были сфальсифицированы, но сам он не может... 34

28.04.2014 13:52

Минаев публично обвинил и.о. мэра Сум в коррупции

Бывший городской голова Геннадий Минаев сделал заявление о нарушении антикоррупционного законодательства и.о. мэра Сум Александром Лысенко.... 34

Экс-мэр Сум сделал подарок Лушпе
09.04.2014 11:19

Экс-мэр Сум сделал подарок Лушпе

Сегодня, 9 апреля, сотрудники КП «Зеленстрой» высадили возле памятника М.Лушпе ели, самшит и можжевельник, подаренные городу Геннадием Минаевым.... 18

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
18
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
19
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
30
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.