Єврокомісія перевірить TikTok, YouTube та Snapchat

Європейська комісія почала розслідування можливого впливу на користувачів алгоритмів роботи платформ TikTok, YouTube та Snapchat. У ЄК є занепокоєння, що фейкові новини та контент у зазначених мережах можуть пропагувати самоушкодження.

Як зазначає Комісія, розслідування проводять у межах Закону ЄС про цифрові послуги. Повноважні представники TikTok, YouTube і Snapchat повинні будуть відповісти на питання ЄК про те, як само працюють їхні алгоритми рекомендацій відео. Про це пише OBOZ.UA

"Платформи повинні оцінювати та належним чином пом’якшувати ризики, пов’язані з їх системами рекомендацій, включаючи ризики для психічного здоров’я користувачів і розповсюдження шкідливого контенту", – зауважили в ЄК.

Мова йде про контент (у тому числі новинний), "пов’язаний з виборчим процесом і громадянським дискурсом". Окремі питання стосуються можливого поширення незаконного контенту, такого як реклама наркотиків, мова ненависті тощо.

Комісія вивчає функції автоматичного відтворення відео та нескінченного прокручування. Також комісію цікавить, які компанії використовують обмеження для захисту неповнолітніх та зменшення поширення шкідливого контенту.

YouTube, Snapchat і TikTok повинні надати запитувану інформацію до 15 листопада. Якщо зазначені платформи не надасть потрібну інформацію або нададуьб неправдиві дані, їм загрожують штрафи відповідно до законодавства ЄС.

У свою чергу Єuronews зазначає, що ця перевірка є лише першим кроком до цілої низки рішень, окрім штрафів. Виданняі посилається на неназваного високопосадовця ЄК, який сказав, що "розслідування має стати тривожним дзвінком для зазначених платформ" з тим, щоб вони змінили свою поведінку.

Видання також підкреслює, що хоча на Meta (власницю Facebook і Instagram) цей запит не поширюється, Комісія почала окреме розслідування щодо цієї компанії. Також в ЄК вже проводяться аналогічні розслідування щодо соцмережі Ілона Маска X і китайського сервісу AliExpress. 

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

По тематике

35 млрд євро макрофінансової допомоги для України на безповоротній основі надасть Єврокомісія
22.09.2024 15:27

35 млрд євро макрофінансової допомоги для України на безповоротній основі надасть Єврокомісія

Під час свого візиту до Києва, Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила пропозицію надати Україні макрофінансову допомогу (Macro-Financial...

Мін'юст США позивається проти TikTok через масове порушення конфіденційності дітей
04.08.2024 12:10

Мін'юст США позивається проти TikTok через масове порушення конфіденційності дітей

Міністерство юстиції США подає до суду на TikTok і ]] материнську компанію ByteDance за масові порушення законів про конфіденційність дітей....

TikTok обмежить російську та китайську пропаганду
25.05.2024 15:22

TikTok обмежить російську та китайську пропаганду

Соцмережа знизить охоплення державних ЗМІ, які націлюють контент на іноземну аудиторію....

російська пропаганда активізувалася у TikTok
07.05.2024 10:22

російська пропаганда активізувалася у TikTok

Хоча кількість акаунтів, повʼязаних з російською владою, у TikTok зменшилася в 2024 році з 57 до 46, вони стали публікувати...

TikTok можуть заборонити у низці країн
28.04.2024 12:04

TikTok можуть заборонити у низці країн

У Єврокомісії заявили, що додаток TikTok Lite «може бути токсичним і викликати звикання, як цигарки» і пригрозили його забороною в...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.