Мін'юст США позивається проти TikTok через масове порушення конфіденційності дітей

Міністерство юстиції США подає до суду на TikTok і ]] материнську компанію ByteDance за масові порушення законів про конфіденційність дітей.

Американський Закон про захист конфіденційності дітей в Інтернеті (COPPA) забороняє операторам сайтів свідомо збирати, використовувати або розголошувати особисту інформацію дітей віком до 13 років, якщо вони не повідомлять про це батьків цих дітей і не отримують їх згоди. Про це йдеться у повідомленні міністерства, пише hromadske.

Закон також вимагає операторів видаляти особисту інформацію, зібрану від дітей, на вимогу їхніх батьків.

У Мін'юсті нагадують, що у 2019 році подали до суду ще на попередника TikTok — платформу Musical.ly — щодо порушення COPPA. Суд тоді виніс ухвалу, яка вимагає від них вжити конкретних заходів для дотримання COPPA.

Але TikTok продовжував порушувати правила навіть щодо облікових записів, створених у «дитячому режимі» (скорочена версія TikTok, призначена для дітей віком до 13 років). Зокрема платформу звинувачують у незаконному збиранні та зберіганні електронних адрес дітей та іншої особистої інформації.

Крім того, коли батьки просили видалити акаунти та інформацію в них, у компанії часто не виконували цих вимог.

У міністерстві стверджують, що порушення COPPA призвели до того, що «мільйони дітей віком до 13 років користуються звичайним додатком TikTok», що дозволяє збирати з них великий обсяг даних і дозволяє неповнолітнім взаємодіяти з дорослими користувачами, отримувати доступ до контенту для дорослих.

У 2019 році Musical.ly/TikTok домовився з Федеральною торговою комісією США (FTC), сплативши рекордний штраф у 5,7 мільйона доларів і погодившись видалити відео, зроблені дітьми до 13 років. Тоді ж було домовлено, що FTC може проводити подальші розслідування, щоб переконатися, що угоду не порушували.

У нинішній скарзі вимагається цивільне покарання та судова заборона. Якщо TikTok програє в суді або домовиться з урядом, він може бути змушений сплатити великий штраф, сказав Девід Владек, колишній високопосадовець захисту прав споживачів FTC.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

TikTok обмежить російську та китайську пропаганду
25.05.2024 15:22

TikTok обмежить російську та китайську пропаганду

Соцмережа знизить охоплення державних ЗМІ, які націлюють контент на іноземну аудиторію....

російська пропаганда активізувалася у TikTok
07.05.2024 10:22

російська пропаганда активізувалася у TikTok

Хоча кількість акаунтів, повʼязаних з російською владою, у TikTok зменшилася в 2024 році з 57 до 46, вони стали публікувати...

TikTok можуть заборонити у низці країн
28.04.2024 12:04

TikTok можуть заборонити у низці країн

У Єврокомісії заявили, що додаток TikTok Lite «може бути токсичним і викликати звикання, як цигарки» і пригрозили його забороною в...

Нью-Йорк звинувачує Meta, Google, Snap і TikTok у шкоді молоді
16.02.2024 10:11

Нью-Йорк звинувачує Meta, Google, Snap і TikTok у шкоді молоді

Місто Нью-Йорк подало до суду на компанії Meta, Google, Snap і TikTok за «розпалювання загальнонаціональної кризи психічного здоров'я молоді»....

Google, Meta та інші IT-гіганти борються з російською пропагандою
30.09.2023 14:53

Google, Meta та інші IT-гіганти борються з російською пропагандою

Найпотужніші світові комунікаційні інтернет-платформи (Google, Meta, Microsoft, TikTok) відзвітували про заходи щодо скорочення поширення дезінформації....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.