Дуров вперше прокоментував своє затримання у Франції

Засновник Telegram заявив, що висунуті владою Франції звинувачення здивували його.

Засновник соцмережі Telegram Павло Дуров вперше прокоментував своє затримання французькими правоохоронцями. Він зізнався, що це стало для нього несподіванкою, пише liga.net.

"Мені сказали, що я можу нести особисту відповідальність за незаконне використання Telegram іншими людьми, оскільки французька влада не отримувала відповідей від Telegram", – написав Дуров.

Гендиректор Telegram заявив, що висунуті владою Франції звинувачення здивували його з кількох причин.

Перш за все, Telegram має офіційного представника в ЄС, який обробляє запити від європейських органів. Його електронна адреса є загальнодоступною для будь-кого в ЄС.

Також Дуров наголосив, що французька влада мала численні можливості зв'язатися з ним для отримання допомоги. Дуров часто відвідував французьке консульство в Дубаї і навіть допомагав створити гарячу лінію в Telegram для боротьби з тероризмом у Франції.

Засновник Telegram вважає, що в разі незадоволення інтернет-сервісом звичайною практикою є подання позову проти самого сервісу, а не його керівника.

Дуров також зазначив, що знайти правильний баланс між конфіденційністю та безпекою є складним завданням, і потрібно враховувати технологічні обмеження. Він заявив, що Telegram прагне до співпраці з регуляторами, щоб забезпечити цей баланс, і готовий відкрито обговорювати питання.

Дуров додав, що у випадках, коли не вдається порозумітися з регуляторами, компанія може покинути ринок. Наприклад, коли Росія вимагала доступ до шифрування або Іран просив заблокувати канали протестувальників, Telegram відмовився і був заборонений в обох країнах.

Він також спростував твердження про те, що Telegram є анархічним середовищем, і зазначив, що платформа регулярно видаляє мільйони шкідливих постів і каналів.

Увечері 24 серпня 2024 року у французькому аеропорту затримали засновника і гендиректора Telegram Дурова. Вдень російське посольство запросило консульський доступ до затриманого.

Після його затримання компанія сказала, що Дурову немає чого приховувати, а закиди щодо відповідальності платформи і її власника за зловживання, які можуть відбуватися на ній, є абсурдними.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

В Охтирці запрацював комунікаційний майданчик влади та бізнесу
26.06.2024 15:07

В Охтирці запрацював комунікаційний майданчик влади та бізнесу

З 20 червня в Охтирці офіційно запрацював комунікаційний майданчик влади та бізнесу....

Роботу Telegram хочуть врегулювати: зареєстровано законопроєкт
26.03.2024 10:18

Роботу Telegram хочуть врегулювати: зареєстровано законопроєкт

Проєкт закону внесли одинадцять народних депутатів від різних фракцій. Це «Європейська солідарність», «Слуа народу», «Голос» та «За майбутнє»....

У Телеграмі з’явився бот, який зламує та краде акаунти користувачів
03.03.2022 16:30

У Телеграмі з’явився бот, який зламує та краде акаунти користувачів

Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє про нові загрози для користувачів інтернету....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.