Уламки легендарного «Титаніка» розвалюються під водою

Рештки знаменитого лайнера «Титанік», що лежать на дні Північної Атлантики, розвалюються.

Нові фотографії підводної експедиції демонструють, як час і природа знищують уламки легендарного лайнера, підомляє novosti-n.org з посиланням на CNN.

Остання експедиція RMS Titanic Inc., американської компанії з правами на порятунок уламків, виявила, що частина раніше неушкоджених перил навколо передньої частини верхньої палуби лайнера відпала. Секція довжиною близько 4,5 м зараз просто лежить на морському дні.

«Ми засмучені цією втратою та неминучим руйнуванням судна та уламків, — заявили в компанії. — Протягом наступних кількох тижнів і місяців ми проведемо більш ретельний аналіз стану “Титаніка” та його змін із плином часу».

У RMS Titanic Inc. зазначили, що, хоча повне знищення «Титаніка» неминуче, ситуація спонукає зберегти та задокументувати все, що можливо, поки не стало запізно.

У липневій експедиції брали участь експерти з океанічних зображень, океанографи, науковці та історики, які працювали разом, щоб отримати нові зображення затонулого «Титаніка».

В останній день експедиції команда знайшла та сфотографувала бронзову статую римської богині природи та полювання — Діани.

У 2019 році кадри серії занурень дослідницької групи Triton Submarines показали вплив соляної корозії, бактерій, що поїдають метал, і глибоких струмів на розкладання лайнера.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Помер зірка фільму "Титанік" Бернард Гілл
06.05.2024 18:14

Помер зірка фільму "Титанік" Бернард Гілл

Пішов з життя популярний британський актор, який відомий за ролями у фільмах "Титанік" та "Володар перснів", Бернард Гілл....

На аукціоні продали за $1,5 млн золотий годинник загиблого на Титаніку мільйонера
01.05.2024 18:30

На аукціоні продали за $1,5 млн золотий годинник загиблого на Титаніку мільйонера

За 14-каратний годинник американського магната нерухомості Джона Джейкоба Астора IV новий власник заплатив $1,5 млн....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.