У Північному морі знайшли уламки британського корабля часів Першої світової війни

Шотландська команда з пошуку затонулих кораблів часів Першої світової війни знайшла в Північному морі уламки британського військового корабля, який понад століття вважався зниклим безвісти

HMS Hawke був уражений торпедою з німецького підводного човна 15 жовтня 1914 року з 594 людьми на борту і затонув за вісім хвилин. Лише 70 членів екіпажу 118-метрового крейсера пережили атаку, пише Успіх in UA з посиланням на eurointegration.

Водолаз Стів Мортимер з дослідницької групи Lost in Waters Deep розповів, як він і його колеги займалися цим дослідженням. Першим джерелом став бортовий журнал командира німецького підводного човна U-9. Він дав уявлення про те, де перебувала U-9, коли вона випустила свою торпеду.

Крім того, було відомо місцезнаходження інших британських кораблів, коли вони востаннє виходили на радіозв’язок з Hawke. А потім з’явилося повідомлення з британського рибальського судна у 1980-х роках про те, що його сіті зачепилися за “щось” на морському дні в тому ж районі.

Саме туди група Lost in Waters Deep вирушила на пошуки на початку цього тижня. Там нічого не було, але за кілометр від них, на глибині 110 метрів під поверхнею, лежав великий уламок корабля. “Великі частини тикової палуби все ще там”, – сказав Мортимер.

Він також побачив багато глиняного посуду з емблемами Королівського флоту. “Це захопливо, – каже Мортимер. – Можна зазирнути всередину через ілюмінатори. Ви бачите кімнати з чашками, мисками і тарілками на підлозі. Це капсула часу”.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

У Середземному морі знайдено найдавніший затонулий корабель
24.06.2024 15:47

У Середземному морі знайдено найдавніший затонулий корабель

Археологи виявили у Середземному морі, поблизу узбережжя Ізраїлю, уламки 3300-річного затонулого корабля, який вважається найстарішим виявленим судном у глибоких водах...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.