На Тайвані стався землетрус магнітудою 6,3

Другий сильний землетрус за добу стався біля міста Хуалянь на Тайвані. Поштовхи відчувалися в столиці Тайбеї, але повідомлень про пошкодження чи постраждалих не надходило.

Землетрус магнітудою 6,3 бала стався Біля східного узбережжя Тайваню, неподалік міста Хуалянь. Це вже другий сильний підземний поштовх, що вразив острів за менш ніж добу. Повідомлень про пошкодження чи постраждалих не надходило. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Землетрус стався на глибині 9,7 км і був достатньо потужним, щоб струси відчулися в столиці країни, Тайбеї.Місцева влада повідомила, що через землетрус у Тайбеї будівлі затряслися, але метро продовжило свою роботу, хоч і зменшивши швидкість руху поїздів для безпеки пасажирів. Мешканці острова отримали попередження через систему сповіщення про землетруси, що допомогло багатьом уникнути небезпеки.

Землетрус магнітудою 6,3 бала стався через декілька годин після попереднього землетрусу магнітудою 5,7, який відбувся пізно ввечері в четвер на північному сході острова. Обидва землетруси викликають занепокоєння серед мешканців та влади Тайваню, оскільки регіон розташований поблизу зони зіткнення двох тектонічних плит і має високу сейсмічну активність.

Влада Тайваню також попередила про підвищений ризик зсувів у гірських районах через кількаденні зливи, що можуть зробити ґрунт нестабільним. Людям, які проживають у цих регіонах, рекомендовано бути обережними та готовими до можливих евакуацій.

Місцева влада та рятувальні служби перебувають у стані підвищеної готовності та стежать за розвитком ситуації.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

В Японії відбулося два землетруси
03.06.2024 18:23

В Японії відбулося два землетруси

Два сильні землетруси магнітудою 5,9 і 4,8 сталися в японській префектурі Ісікава, завдавши незначної шкоди електростанції Шика, але без будь-яких...

Китай планує вторгнення на Тайвань на початку червня 2024 року
23.05.2024 18:22

Китай планує вторгнення на Тайвань на початку червня 2024 року

Зазначається, що військові навчання за участі армії, флоту, авіації та ракетних сил у районах навколо Тайваню розпочались вранці 23 травня....

В Японії повідомили про перші жертви землетрусу
02.01.2024 10:18

В Японії повідомили про перші жертви землетрусу

Внаслідок потужного землетрусу у Японії загинули чотири людини, іще 30 людей отримали поранення....

Тайвань посилив санкції проти росії та білорусі, щоб зупинити виробництво зброї
26.12.2023 16:49

Тайвань посилив санкції проти росії та білорусі, щоб зупинити виробництво зброї

Міністерство економіки Тайваню розширило список заборонених товарів для росії та її союзника білорусі у відповідь на вторгнення в Україну, щоб...

В Україні стався землетрус
14.09.2023 15:27

В Україні стався землетрус

У четвер, 14 вересня, у Закарпатській області зафіксували землетрус....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.