У Нідерландах через брак персоналу, засуджених планують відправляти в закордонні тюрми

Через гостру нестачу персоналу у в’язницях Нідерланди вивчають можливість передачі засуджених для відбуття покарання до інших країн.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Державний секретар Міністерства юстиції та безпеки Інгрід Кунраді хоче дослідити, чи можуть певні групи ув'язнених відбувати покарання за кордоном”, - йдеться у повідомленні.

У зверненні до Палати представників вона написала, що через брак персоналу у в’язницях все більше засуджених чекають вироку на волі.

Зазначається, що її попередник, відповідальний за пенітенціарну систему, уже вживав різноманітних заходів, аби до в'язниць потрапляли насамперед винні у тяжких злочинах. Наприклад, деяких засуджених достроково відправляли додому з електронним браслетом.

Зазвичай вважалося, що на волі перебувають переважно особи, які вчинили легкі злочини. Проте останнім часом почала з'являтися інформація, що серед них є водії, з вини яких у ДТП загинули люди, та засуджені за злочини сексуального характеру. Декотрі з них чекають виклику ще з грудня минулого року, але досі не пробули жодного дня у в'язниці.

Кунраді заявила, що за допомогою низки заходів планує послабити тиск на пенітенціарну систему та активно шукає тюремні камери за кордоном.

Варто додати, що за останні 20 років через малу кількість в'язнів у Нідерландах тюрем поменшало майже втричі. Водночас окремі камери використовувалися для відбуття покарання засуджених з Бельгії та Норвегії. Окрім того, багато будівель, які колись були в'язницями, переробили у центри розваг, готелі та кінотеатри.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter
view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.