Японія в очікуванні потужного тайфуну скасувала близько 500 рейсів

Японія скасовує рейси та призупиняє рух швидкісних поїздів перед тайфуном Ampil.

У Японії через тайфун Ampil, який очікують 16 серпня, скасують близько 500 внутрішніх авіарейсів. Про це пише CNN, інформує Головне.

«Станом на ранок четверга за місцевим часом тайфун Ampil уже рухається із швидкістю 140 км/год, згідно з останнім повідомленням Об’єднаного центру попередження про тайфуни (JTWC). Це робить його еквівалентом буревію категорії 1 в Атлантичному басейні», – пише видання. 

Тайфун Ampil посилюється в Тихому океані, рухаючись на північ до Японії, і шторм принесе проливний дощ і сильний вітер на острови Ізу та прибережні райони регіонів Канто і Тохоку. Ймовірно, протягом наступних 36 годин він посилиться, оскільки шторм рухається над дуже теплою водою, що означає, що в повітрі більше вологи, щоб прискорити тайфун.

Згідно з інформацією CNN, авіакомпанія JAL повідомила про скасування 191 рейсу. Ще не менше 280 авіарейсів скасував другий за величиною в країні авіаперевізник – компанія ANA.

Залізнична компанія JR також не виключає зупинення руху швидкісних експресів «Сінкансен» на кількох лініях, що проходять на сході та північному сході країни.

«Зокрема шість ліній розгалуженої мережі швидкісних поїздів Японії призупиняють сполучення між певними станціями та попереджають про значні затримки в п’ятницю, включаючи важливу лінію Токайдо, яка з’єднує Токіо з Осакою», – пише CNN.

За прогнозами метеорологів, тайфун наблизиться до столичного регіону Японії вранці 16 серпня. Швидкість поривів вітру в районі проходження тропічного шторму нині сягає 30-45 м/с.

«Хоча тайфун, швидше за все, не досягне суші, прогнозується, що з четверга по суботу в регіонах будуть сильні вітри, причому в деяких районах протягом 24 годин очікується до 200 міліметрів опадів. Ampil найближче підійде до регіонів Канто і Тохоку в п'ятницю», – зазначає Japan Times.

Метеорологічне агентство Японії також закликало жителів цих районів залишатися в стані підвищеної готовності до сильних вітрів, високих хвиль, зсувів і повеней у низинних районах через сильний дощ.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Японія передасть Україні понад 3 млрд доларів із заморожених активів Росії
18.07.2024 12:22

Японія передасть Україні понад 3 млрд доларів із заморожених активів Росії

Японський уряд перейшов до фінальної стадії узгодження надання 3,3 мільярда доларів на підтримку України....

В Японії відбулося два землетруси
03.06.2024 18:23

В Японії відбулося два землетруси

Два сильні землетруси магнітудою 5,9 і 4,8 сталися в японській префектурі Ісікава, завдавши незначної шкоди електростанції Шика, але без будь-яких...

США та Японія розроблять перехоплювач гіперзвукових ракет
16.05.2024 16:08

США та Японія розроблять перехоплювач гіперзвукових ракет

Сполучені Штати Америки та Японія підписали контракт щодо спільної розробки гіперзвукового перехоплювача ракет протягом наступних 10 років....

Японія впроваджує нові санкції проти росії
02.03.2024 08:51

Японія впроваджує нові санкції проти росії

Японія схвалила нові санкції у звʼязку з вторгненням росії в Україну, прагнучи продемонструвати єдиний фронт з іншими країнами «Великої сімки»,...

Україна та Японія визначилися зі сферами співробітництва
20.02.2024 14:50

Україна та Японія визначилися зі сферами співробітництва

Представники України та Японії в межах Конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо підписали 56 документів....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.