У світі сповільнився ріст народжуваності

У всьому світі жінки народжують на одну дитину менше, ніж у 1990 році

Пікова кількість людей на Землі проживатиме приблизно у 2085 році і становитиме 10,3 мільярда осіб. Про це йдеться у новому прогнозі Організації Об'єднаних Націй, пише LIGA.net.

Відповідно до звіту організації World Population Prospects, який публікується раз на два роки, це раніше, ніж очікувалося ще 10 років тому, проте й сама кількість буде меншою.

У 2022 році ООН передбачала, що до 2080-х років населення світу досягне піка в 10,4 мільярда.

"У деяких країнах рівень народжуваності зараз навіть нижчий, ніж передбачалося раніше, і ми також спостерігаємо дещо швидше зниження в деяких регіонах із високою народжуваністю", — заявив заступник Генерального секретаря ООН з економічних і соціальних питань Лі Цзюньхуа. 

Після піка до кінця століття населення зменшиться до 10,2 мільярда осіб, що на 6% менше, ніж попередній прогноз. Це, як пояснюють в ООН, означатиме більш сприятливі умови для відновлення природних ресурсів. 

В ООН зазначають, що 63 країни вже пройшли пік свого населення – серед них Німеччина, Китай та Росія. Бразилія, Туреччина та В'єтнам зроблять це до 2054 року. А інші 126 держав на Землі повинні будуть впоратися з постійним зростанням кількості осіб, у дев'яти з них населення до середини століття подвоїться.     

"Ранній і нижчий пік є обнадійливим знаком. Це може означати зниження тиску на навколишнє середовище від впливу людини через зниження сукупного споживання", – додав Лі.

У середньому в усьому світі жінки народжують на одну дитину менше, ніж у 1990 році. 

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

В Україні народжуваність скоротилаль на третину
31.01.2024 16:44

В Україні народжуваність скоротилаль на третину

Понад 180 тисяч дітей народилось в Україні у 2023 році за даними Міністерства юстиції. Це майже на третину менше, ніж...

В Україні народжуваність скоротилась на 28% від початку великої війни
31.07.2023 16:34

В Україні народжуваність скоротилась на 28% від початку великої війни

За півроку 2023 в Україні народилося 96 755 дітей, з них 47 129 дівчаток та 49 626 хлопчиків. Це на...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.