Помер відомий український художник Ігор Янович

У Львові помер відомий український художник Ігор Янович, якому було 79 років. Причина смерті не розкривається, як і день та місце, де можна попрощатися з митцем.

Трагічна звістка зʼявилася в Facebook на сторінці "Я Галереї". Ця новина засмутила багатьох шанувальників творчості українця, які висловили свої співчуття в коментарях, пише Оboz.ua.

"На багато поколінь художників його мистецтво мало сильний вплив. Останні двадцять років Ігор Янович плідно працював, створюючи власні проєкти та співпрацюючи з Я Галерея. В часи повномасштабного вторгнення він дуже гостро відчував та відображав у власній творчості події, що відбуваються у нашій країні", – йдеться в дописі.

Картини Яновича виставляли в різних українських містах і далеко за кордоном. Жителі Польщі, Німеччини, Литви, Греції та інших країн милувалися його роботами.

"Ми назавжди вдячні Ігорю Яновичу за його величезний внесок в розвиток українського сучасного мистецтва. Назавжди памʼятаємо і любимо! Команда Я Галерея висловлює найщиріші співчуття родині та близьким. Світла памʼять Великому митцю!" – додали знайомі талановитого художника.

Він народився в Києві і вже в юному віці знав, що мистецтво – це його покликання. У 1971 році Ігор Янович закінчив Львівський інститут прикладного та декоративного мистецтва, кафедру художньої кераміки. Львів став для нього домом.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter
view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.