ЄС планує заборонити смартфони та ноутбуки з незнімними акумуляторами

У Європейській раді та парламенті ухвалили нове положення про акумулятори. Воно регулюватиме повний цикл життя батареї від виробництва до повторного використання та переробки.

Вперше про ці правила стало відомо наприкінці 2022 року, пише consilium. Нові правила будуть поширюватися на всі акумулятори, включаючи ті, що використовуються в мобільній техніці, електромобілях та інших засобах пересування, а також на промислові акумулятори.

Крім нових цілей з переробки та повторного використання положення зобов'язує виробників техніки зробити акумулятори в гаджетах знімними з можливістю швидкої заміни кінцевим споживачем. Це правило не поширюватиметься на акумулятори легкового транспорту: їх мають міняти незалежні фахівці.

Ці зміни набудуть чинності з 2027 року. Також виробників зобов'яжуть маркувати акумулятори: вказувати їх склад та інформацію про переробку, а також додавати QR-код, що веде на паспорт акумулятора. Щоб дати виробникам час на підготовку, маркування стане обов'язковим з 2026 року, а QR-коди з 2027-го.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

У Європі можуть заборонити смартфони без змінного акумулятора
22.12.2022 16:23

У Європі можуть заборонити смартфони без змінного акумулятора

Часи акумуляторів, які можна було вийняти з корпусу смартфона, можуть повернутися. Європейський парламент пропонує нові правила для свого ринку....

Освітяни Сумщини отримують ноутбуки в рамках допомоги від ЮНІСЕФ
30.06.2022 09:48

Освітяни Сумщини отримують ноутбуки в рамках допомоги від ЮНІСЕФ

Завдяки співпраці Міністерства освіти України з ЮНІСЕФ, освітяни Сумської області отримають ноутбуки до нового навчального року....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.