Президент Бразилії відмовився від запрошення путіна до участі в ПМЕФ

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва повідомив, що провів телефонну розмову з владіміром путіним та підтвердив свою готовність взяти участь у мирних переговорах росії та України.

«Я підтвердив готовність Бразилії, поряд з Індією, Індонезією та Китаєм, говорити з обома сторонами конфлікту у прагненні миру», – написав Лула у твіттері, інформує mind.ua.

У Mind з'явився телеграм-канал Mind tweet, де ви першими отримуєте головні новини, що мають вплив на економіку та бізнес. Підписка зберігає ваш час та гроші.

Він також подякував путіну за запрошення взяти участь у Петербурзькому міжнародному економічному форумі, але був змушений відмовитися, оскільки «не може відвідати росію зараз».

Організатори ПМЕФ-2023 раніше заявили, що у форумі візьмуть участь низка відомих західних бізнесменів та фахівців, у тому числі колишній гендиректор Google Ерік Шмідт, гендиректор виробника електромобілів Lucid Motors Пітер Ролінсон, колишній член ради директорів «Яндекса» Ілля Стребулаєв.

Проте ніхто з них до Петербурга не збирається, з'ясувала Financial Times. Шмідт не отримував запрошення на ПМЕФ і не планує в ньому брати участь, сказала FT людина, знайома із ситуацією.

Стребулаєву, за його словами, нічого не відомо про його участь у форумі. У березні 2022 року він вийшов із ради директорів «Яндекса».

За словами представника Ролінсона, той нічого не знає про Петербурзький форум і ніяк не хоче з ним асоціюватись.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

У Бразилії збудують найвищий житловий будинок у світі, висотою понад 500 метрів
Сьогодні 18:10

У Бразилії збудують найвищий житловий будинок у світі, висотою понад 500 метрів

У місті Балнеаріо-Камборіу схвалили плани будівництва найвищої житлової будівлі у світі. Її висота перевищить 500 метрів....

Бразилія та Аргентина планують створення спільної валюти
23.01.2023 17:29

Бразилія та Аргентина планують створення спільної валюти

Бразилія та Аргентина планують створити спільну валюту на саміті у Буенос-Айресі та запросити інші країни Латинської Америки приєднатися до валютного...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.