Путіна визнали «невдахою року»

За версією американського видання Politico, російського президента Володимира Путіна визнано "невдахою року".

Видання вказало, що, попри розпочату війну в Україні, “мрія Володимира Путіна про велику Росію навряд чи здійсниться”. Зазначено, що його повномасштабний наступ почав “розвалюватися майже так само швидко, як і розпочався”.

“Путін давно прагне повернути Росії статус великої держави, який вона мала за часів Радянського Союзу. Натомість його вторгнення відкинуло його країну до третьорядного статусу, через нездатність здолати супротивника, якого вона недооцінювала і якого зневажала”, – йдеться у повідомленні.

Politico наголосило, що Росія вдається до фіктивних референдумів і “брязкання ядерними шаблями”, намагаючись чинити тиск на Захід для створення видимості перемоги. Водночас на РФ тиснуть західні санкції, а її нафтовий експорт скорочується.“Інші б скоротили свої втрати і відступили, але впертість Путіна означає, що війна, швидше за все, затягнеться. Для Європи це і надалі означатиме нестримну інфляцію, захмарні ціни на енергоносії, дефіцит добрив і газу, що чинитиме тиск на економіку і політичну систему. Нездатність Путіна реалізувати свою мрію не означає, що він не буде продовжувати бути кошмаром для своїх сусідів”, – пише видання.

Йдеться, що президент Росії чіпляється за свою так звану “спеціальну військову операцію”. Рішення про призов сотень тисяч росіян призвело до того, що чоловіки призовного віку почали виїжджати з країни.

Водночас Збройні сили України підбадьорені територіальними здобутками, постачаннями зброї з Заходу та захопленою російською технікою.

Видання додало Путіна у рейтингу до розділу “Мрійників” і його визнали “невдахою року”. Також міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова в Politico назвали “темним дипломатом” та його внесли до розділу “Руйнівників”.

“Маючи у своєму розпорядженні витончені пропагандистські інструменти, 72-річний міністр закордонних справ і його армія дипломатів успішно використовували глобальний апетит на газ і зерно і максимально використовували складні відносини Заходу зі своїми колишніми колоніями, використовуючи кожну можливість, щоб виставити Європу в поганому світлі – або ще гірше”, — додали у повідомленні.

Видання заявило, що Лавров розповсюджує брехню щодо високих цін на продовольство і дефіцит добрив. Він поширює дані, що це викликало не вторгнення Росії в Україну, а західні санкції.

view counter

По тематике

Європарламент ухвалив резолюцію, в якій визнав путіна нелегітимним президентом
25.04.2024 16:19

Європарламент ухвалив резолюцію, в якій визнав путіна нелегітимним президентом

У четвер, 25 квітня, Європейський парламент ухвалив резолюцію, у якій закликав держави-члени ЄС та міжнародну спільноту не визнавати результати президентських...

Лукашенко розповів, чому Білорусь не вступає у війну проти України
12.04.2024 18:24

Лукашенко розповів, чому Білорусь не вступає у війну проти України

Білорусь не вступає у війну проти України, оскільки український кордон повністю замінований і забетонований....

Понад 50 країн ООН засудили російські вибори на ТОТ
18.03.2024 18:24

Понад 50 країн ООН засудили російські вибори на ТОТ

Понад 50 держав Організації Обʼєднаних Націй долучилися до спільної заяви із засудженням намагань рф провести псевдовибори на тимчасово окупованих територіях...

росія намагатиметься зруйнувати єдність всередині України
29.12.2023 17:09

росія намагатиметься зруйнувати єдність всередині України

Наближені до кремля аналітики підготували пропозиції вищому військово-політичному керівництву держави-агресора росії для «ефективнішого» продовження війни проти України у 2024 році....

В ЄС ініціюють реформи міжнародного права, щоб притягнути gутіна до відповідальності
17.07.2023 14:45

В ЄС ініціюють реформи міжнародного права, щоб притягнути gутіна до відповідальності

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала реформувати міжнародне право, щоб російський диктатор dолодимир gутін був притягнутий до відповідальності за...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.