Блоги

Синдром непокараного зла

Непокаране зло реґенерує себе. (Ліна Костенко)

Із звуками розбитого скла під час штурму "Беркутом" ОВК, під важким і пильним поглядом "журналістів" кримінальної зовнішності і рішення продажних судів формується нова більшість у Верховній Раді. Такі "вибори" Сумщина бачила в 2004 році в Тростянці. Сьогодні щось споріднене за своїм цинізмом відбувається в десятках округів України.

Після зміни влади в 2004 році проти учасників фальсифікацій було порушено кримінальні справи. Щодо декого з виконавців нижньої і середньої ланки набули чинності обвинувальні вироки. Чи могло б це повторитися знову, якби фальсифікатори сіли всі і надовго?

У 2010 році на місцевих виборах в Недригайлівському районі голови ДВК не соромилися переписувати протоколи з результатами голосування на очах спостерігачів і під запис відеокамери. Ніхто так і не був притягнений до відповідальності.

У 2012 голова адміністрації Чмирь на службовому транспорті їздив по партійних конференціях. А голова Буринської РДА Товстуха в робочий час агітував за кандидата від Партії регіонів Саєнка. Очевидно, що  всі вони, якщо і будуть звільнені із своїх посад, то за те, що результат виборів не надто оптимістичний для Партії регіонів. І це за умови, що адмінресурс працював на кандидатів від ПР, а в день виборів їм вдалося "мобілізувати" до 5% голосів.

Влада не пішла на "бєзпрєдел" на Сумщині лише тому, що відрив між опозиційними і провладними мажоритарниками був надто великим, за межею фальсифікації. У тому, що на Сумщині немає мітингів і зіткнень під ОВК - заслуга виборців, а не очільників ОДА. Тим паче в адміністрації знають, що сумчан краще не дратувати.

Але по Україні все інакше.

Наприклад, у Первомайську, де "Беркут" штурмував ОВК і виносив протоколи, а потім голова ОВК повіз до ЦВК протокол, не ухвалений на засіданні комісії. Чи в Каневі, де протоколи "уточнили" так, що в кандидата від влади додалося 5% голосів. Чи в Обухові, де рішенням суду скасовано результати по 28 дільницях, де перемагав кандидат від опозиції. Міста можна перераховувати і перераховувати.

До кого апелювати? До судів? Але вони приймають рішення не брати до уваги 30 000 голосів виборців. До міліції? Але вона виконує явно злочинні накази. До міжнародної спільноти? Але все безчинство відбувається "прозоро і відкрито" на очах шокованих іноземців. І на голос міжнародної спільноти давно наплювати гаранту Конституції. Зрештою, як наплювати і на саму Конституцію.

Якщо в народу забрати право обирати владу, то в нього з'являється право на повстання. Всі, хто причетний до фальсифікацій виборів 2012 року нестимуть кримінальну відповідальність. Голови і члени ОВК, судді, високопосадовці, причетні до фальсифікацій виборів, мають стати перед відкритим, чесним і об'єктивним судом. Це не просто прагнення справедливості. Це єдина запорука, що в майбутньому в Україні відбуватимуться чесні вибори. І єдина умова, що вони відбуватимуться взагалі.  Інакше непокаране зло буде сильнішати і рости, позбавляючи майбутнього нашу країну.

view counter

Комментарии

сумчатый

та на фиг нада эта незалежна нацюцюрна украгадина.

К мацкавському цару ВВПутину на поклон!

Западлянское нацюцюрье пусть идёт к турецкому султану.  Big smile

гость

Сумчатий кацап, тебе вже не вилікуєш. Cool

Зарічний

В принципі, все написано правильно, акценти розставлено вірно.

Коли в цій країні зрозуміють, що тиск та фальсифікації не зміцнюють владу, а, навпаки, приводять до більшого безладу, то всім буде краще і дійсно буде формуватись демократичне суспільство.

Той же пан Янукович не розуміє, що його дія ( Тимошенко та Луценко у в"язниці, Міжгір"я і інші дії) рано чи пізно обернуться проти нього. 

Також треба розуміти і примиритись з фактом, що абсолютної влади (тоталітарної) вже не буде ні в кого. Сьогодні ти влада, завтра опозиція і навпаки. На жаль не всім вистачає сірої речовини, щоб збагнути такий очевидний факт.

Не можна погодитись з п.Медуницею в оцінці того, що місцева адміністрація не могла впливати на вибори і що відсутність грубих порушень-то заслуга опозиції. Той же розрив між кандидатами в Охтирському районі був відносно незначним і ми могли теж бути свідками серйозних протистоянь.

Невідомо, чого особисто ЮрПалич та команда не займались фальсифікаціями. Думаю, що в Києві йому за результат добряче нам"яли вуха.

Але факт є факт-на фоні грандіозних порушень і скандалів в інших регіонах Сумщина показала себе непогано в цьому плані.

Проблеми, звичайно, для губернатора і сумчан будуть в тому, що їхні інтереси в ВР не будуть представляти сильні і конструктивні особистості. Але це дійсно тільки проблеми сумчан. Що зробили, те й маємо. 

Гость

Жлобье шароварное! Кроком руш у галицийскую автономию....Передавите там друг дружку...Дай Бог!

Гость

Медуняку - кугута пучит не по деЦки Smile

Вброс за вбросом, а ни на один поставленный вопрос ответа не дает. Тому що свидомый Smile

И такое вот чудо будет принимать законы? Хотя, для сумчан сойдет, кугут кугута видит издалека Smile

Гость

чого Медуниця досі не на майдані під ЦВК, де всі попозиціонєри? не пробухався ще від щастячка?

сучане за медунца

Зарічний

Шановні панове, ті хто лає Медуницю не добираючи слів і не включаючи фантазію.

Ви повинні зрозуміти, що справа не в Медуниці, а в сумчанах.

П.Медуниця веде себе відносно чесно в своїй політичній агітації.

Він нічого не обіцяє, він постійно акцентує на своїй опозиційності та бажанні постійно вести війну з ворогами.

Сумчани ( і не тільки) це люди , яким потрібна Санта-Барбара. Ім потрібно кров, сльози і шмарклі.

Їх не цікавлять політики, які після перемоги будуть займатится рутинною, кропіткою роботою, що власне відбувається у всьому цивілізованому світі. Люди-політики, яких власне і не особливо знають.

Сумчанам же цікаві постійні розбірки та сварки, вони в прайм-час віддають перевагу перегляду на ТВ не культурним, спортивним, освітнім і іншим програмам, а різноманітним Шустер-шоу, де немає логіки і прогресу, а домінує звичайне поливання брудом одне одного.

Так само сумчани і обирають собі вождів (депутатів). Ніякої логіки в оцінці здобутків, досвіду та реальних справ. Тільки емоції.

Такі як Медуниця дійсно лідери в боротьбі з несправедливою владою, в критиці, в опозиційності. Це їхня сильна сторона, в кінці-кінців- це часто основне для їх та їхніх сімей джерело існування та заробітку.

І що, важко зрозуміти, що при переміщенні з крісла опозиціонера в крісло провладне їхні переваги перетворюються в недоліки?

Тому ще раз повторюсь. Не треба хаяти Медуницю. Перефразовуючи:"він грає як уміє".

Треба зрозуміти, що поки-що рівень нашого виборця заслуговує на таке життя, яке він сам собі забезпечив. І тільки!!!

Гость

Я понимаю,что не все так хорошо...Но не до уровня же такого отстоя, как медуница...Е мое!

Гость

Медуниця лаяв Єпіфанова, що тому написали димсертацію. Однак і ця стаття написана не Медуницею. Тут красиве літературне слово, правильно розставлено розділові знаки... А подивіться, які коментарі писав Медуниця на Панорамі - помилка на помилці. А тут - раз, - і виправився: згадав граматику і літературні слова. Laughing out loud  

гость

"димсертацію" Єпіфанов писав не сам, це очевидно. Cool

artyukh

І не одну, а дві.

Славик

"""Тому ще раз повторюсь. Не треба хаяти Медуницю. Перефразовуючи:"він грає як уміє"."""

Вот именно. Не рекомендуем хаять госп.М-цу. Поможем ему осознать свою Великую Победу и не зазнаться при этом.

А что касается диссертаций пожилого госп.Е-ва, то мы неоднократно разэясняли, что он диссертации писал сам. Ночами. И оставил ими заметный след в экономике. Единственно, что печатал свои труды не он сам, а посторонний человек, неплохо на этом заработав в те трудные, лихие 90-е годы.   

Наблюдатель

 
У тому, що на Сумщині немає мітингів і зіткнень під ОВК - заслуга виборців, а не очільників ОДА. Тим паче в адміністрації знають, що сумчан краще не дратувати.

 

Олег! Не нужно пафоса и бредовых фантазий.  Glasses  Мы же помним, как на твой "митинг оппозиции" совсем недавно пришло всего 30 человек из 250 тысяч сумчан  Wink

Что такое народный протест? Это попытка привести к власти одних вместо других. На сумщине НЕКОГО приводить к власти протестным методом. 

Гость

 
Ви повинні зрозуміти, що справа не в Медуниці, а в сумчанах.

А при чем тут сумчане к такому дибильному выбору аппазиции? Ведь это аппазиция выбрала из своих рядов лучшего из лучших, честного и непогрешимого, нищего и ничего не сделавшего Медуницу  Big smile

Славик

"""А при чем тут сумчане к такому дибильному выбору аппазиции? Ведь это аппазиция выбрала из своих рядов лучшего из лучших, честного и непогрешимого, нищего и ничего не сделавшего Медуницу"""

И вновь намекаем, что столь негативная оценка личности молодого господина М-цы не соответствует действительности. Госп.М-ца просто ещё не полностью раскрыл свой недижинный потенциал. Будем же к нему благосклонны и с снисходительны. И будем во всём ему помогать. Хотя бы советом. А лучше ещё и материально.

Молодость и хорошее знание мовы (в сравнению с пожилым соперником) - это довольно внушительные козыри в пользу госп.М-цы. Так мы считаем.

бабай

Зарічний, какой нафиг с Медуницы лидер борьбы с несправедливой властью? с 2006 по 2011 он Гену Минаева ни разу не клюнул, верно служил советником, советы давал, и только в 2012, когда запахло выборами и связанными с ними ВАЗМОЖНАСТЯМИ, Медуница стал изредка, аккуратно, чуточку покритиковывать своего друга, шефа и собутыльника.

если же ктота здеся скажет, шо Гена - власть СПРАВЕДЛИВАЯ, пусть первый убьетсо аб асфальт Love

Гость

справедлива влада не біжить наввипередки своє особисте квартирне питання вирішувати, поки в країні не зросла економіка і всі, хто працює, не отримали можливість спокійно, без надриву, стати власниками свого житла.

Гость

По поводу жилья, это к дЫпутату,сцуко,медуняке...Он в этом деле большой дока. Мнение черниговских товарищей о работе чухана медуницы в тех краях - "наглое,самодовольное,глуповато чмо"...Дословно. 

Наблюдатель

 
Мнение черниговских товарищей о работе чухана медуницы в тех краях - "наглое,самодовольное,глуповато чмо"...Дословно. 

А Вы думаете у думающих сумчан иное?  Big smile

Гость

ну що, риги, можете хоч за х...я себе вкусить від злоби, а ваш алкаш Єпіфан не пройшов. Бо сумчани не купляються!

Гость
 
ну що, риги, можете хоч за х...я себе вкусить від злоби, а ваш алкаш Єпіфан не пройшов. Бо сумчани не купляються!

Олег, залогинься Big smile

Гость

а Волков тоді яким дивом став нардепом? Кум Щербаня, друг Кучми і Яника, просто відморозок, якого попри все бабло єдиним кандидатом свої ж і не пустили.... а кандидатури по Сумщині від попозиції ВСІ ПОГОДЖУВАЛИСЯ через Волкова, Медуниця - частина домовленостей і розводки Піфа. Суть теми: влада не заважає Волкову, Волков пробиває на Суми кандидатуру Медуниці. якого (в принципі) Піф переграє одною лівою, та й по іншим округам так собі кандидатури - якась дєвушка по Охтирці, гроза гімназистів продажний Шульга в Ромнах... Волков домовлявся скоріше за участі (чи й зовсім через) Деркача, а у того із Чмирем, як виявилося, - різні інтереси на перспективу. Бо Чмирь і Гена мінаєв - у групі РУЄ, а Деркач і Волков - кучмісти. В результаті Мінаєв із Чмирем зливають Піфа і не помагає Чмирь валити "слабких" Купрейчик і Шульгу, а по Шостці взагалі проходить друг Чмиря Молоток (дивно, що Лисенко говорить, що там переміг їх кандидат.... о як!). Волкову ж також не заважали, бо війна з ним дорого обійшлася, а з Костенка зате просто скачали свої ж бабло. і ось результат. 

Славик

Как бы то ни было, а выборы закончились. После боя кулаками и языками не машут. Предлагаю всем сплотиться, от симоненковцев до тягнибоковцев, и дружными усилиями помочь свежеиспеченным Депутатам в их многотрудной работе.

Славик  

artyukh

Пане Славик, ви давно розпрощалися з адекватним сприйняттям реальності?

Гость

А медуняка со свАбодой, это что? Это нонсенс...Абсурд...Глупость...Вот и восприятие этой глупости, соответствующее.

Славик

"""Пане Славик, ви давно розпрощалися з адекватним сприйняттям реальності?"""

А в чём я не адекватен? Сам госп.Юрий Павлович, вслед за госп.Президентом, призвал всех сплотиться вокруг партии власти для совместной работы по выполнению тех грандиозных планов, которые поставил перед нами госп.Президент.

Гость

Петлюра, иди работай.

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.