Блоги

У соціальних мережах останнім часом активно поширюється інформація про козаків різних мастей

https://www.youtube.com/watch?v=ZTLVuEJvmyc

Чому представники козацтва в Сумах активізувались останнім часом? Який вплив вони мають? Та чи потрібні взагалі? – над цим питанням вирішили поміркувати у Сумах, бо останнім часом між представниками козацтв точаться запеклі суперечки. Більш того, одні звинувачують інших у просуванні не тих ідей.
Більш того, звинувачують їх в сепаратизмі, мовляв, вони є носіями ідеї так званого «руського міру». Ті ж, кого зараз звинувачують у проповідуванні чужої ідеї та ідеології не проукраїнської та патріотичної, заявляють: нічого крамольного в їхньому одязі та діях нема.
Активісти, що мають у тому числі досвід ведення бойових дій в зоні АТО, наполягають: слід пильнувати будь-які прояви парамілітарної активності. Тим паче, коли в країні, додають у мерії, діє заявочний принцип проведення всіляких акцій. А у сусідів, зокрема, у Харкові, затримують козаків – за пособництво у тероризмі. Історики нагадують: козацтво з прадавніх часів не було монолітним. А у 17-ому столітті Слобожанщина взагалі опинилася між двох вогнів – Московією та Річчю Посполитою, тому й серед козаків є різниця. Загубитися ж серед різних козаків і козаків сьогодні так само легко. Наразі на теренах країни діють (починаючи з 1991 року) за півсотню громадських формувань, що звуться козацькими. Практично стільки ж налічується місцевих осередків або суто регіональних об’єднань.

 
view counter
view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.