

Як повідомили в Сумській ОВА, у новому навчальному році затверджено 241 сезонне чотиритижневе меню для різних вікових груп. Воно розроблене відповідно до сучасних стандартів дитячого харчування:
- щодня до раціону включені свіжі овочі та фрукти.
- страви готують на пару, запікають, тушкують, уникаючи смаження.
- зменшено кількість солі та цукру.
- заборонено продаж фастфуду, солодкої газованої води та продуктів із трансжирами.
Основна мета реформи шкільного харчування — забезпечити школярів якісною та безпечною їжею, враховуючи потреби дітей з алергіями чи дієтичними обмеженнями.
Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!
За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури заступнику начальника одного з відділів Сумського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області повідомлено...
У січні–червні 2025 року Держпродспоживслужба виявила 28 видів нехарчової продукції, яка становила ризик для здоров’я та безпеки споживачів....
На Сумщині відбувся обласний форум «Смак змін: сучасні підходи до організації шкільного харчування». Захід зібрав представників Міністерства освіти, громад, освітньої...
Роменське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області інформує про результати планового лабораторного дослідження якості води в річці Сула,...
Прокурори направили до суду обвинувальний акт стосовно двох посадовців Держпродспоживслужби Сумщини, які брали хабарі за безперешкодне ведення бізнесу....

