Понад 300 книжок і 31 видавництво представлені на Франкфуртському книжковому ярмарку

16 жовтня відбулося офіційне відкриття українського національного стенда на Франкфуртському книжковому ярмарку. До уваги відвідувачів однієї зі знакових подій книжкового світу представлено понад 300 книжок від 31 українського видавництва.

Цьогорічна тема України на Франкфуртському книжковому ярмарку — «Повернення голосу», що підкреслює важливість відновлення української ідентичності на світовій арені, повідомляють в Міністерстві культури та стратегічних комунікацій України.

На відкритті стенда були присутні представники українських та німецьких культурних установ, які висловили підтримку Україні. Державна міністерка Клаудія Рот засудила російську агресію і підкреслила, що обстріл друкарні Віват — це спроба знищення української культури. Вона зазначила, що українські митці надихають надією і борються за демократію.

Директор Франкфуртського книжкового ярмарку Юрґен Боос підтвердив підтримку України і заявив, що національного стенда Росії не буде, адже це суперечить принципам культури. 

Протягом п’яти днів проходитимуть дискусії та презентації, присвячені українським письменникам, які загинули внаслідок війни. Як сказала співкураторка української програми Goethe Institut Ukraine Марія Шубчик, програма має на меті ознайомити європейську аудиторію з українськими авторами, які демонструють мужність та витримку.

Попри участь кількох російських видавництв, їхній національний стенд не може бути представленим через триваючу агресію.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.